Real estate flipping?

Figyelt kérdés
17 vagyok és támadt egy ötletem amiről véleményeket szeretnék kérni. Röviden annyi hogy 15 éves korom óta érdekel a pénz és szeretnék 50 éves korom elott pénzügyileg szabad lenni és a sok befektetés mellett van egy ami nem tudom milyen ötlet. Az ötlet annyi,hogy veszek 3-4 millióért egy rosszabb állapotú házat valami faluban, felújítom és felújítás után 5-6 millióért eladom. Eleinte kevés profittal majd az 5-6 millióból ismét vennék egy ingatlant amit felújítanák és eladnám mondjuk 10 millióért. Ezután a 10 millióból újra aztán 14ből újra majd 20bol újra és így sokáig amig lesz egy értékes ingatlanom amit bérbe adhatok és ezzel szerezhetek egy jövedelemforrást. A kérdésre szeretnék válaszokat és ha lehet ne kérdezze senki,hogy hogyan lesz kezdőtőkém és a többi hülyeséget.

#ingatlan #befektetés #Real estate flipping #Jövedelmemforrás
2023. ápr. 3. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
*sóhajt
2023. ápr. 3. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Az en velemenyem az, hogy egy ilyen otlet kivitelezheto, de lehetnek buktatoi.
2023. ápr. 3. 20:35
 3/6 anonim válasza:
61%

Kalkulálj a sok-sok járulékos költséggel is, mint pl. adók, ügyvédek, közjegyzők. Ha ez mind benne van, akkor még jól is járhatsz :) Néhány évet azért oda kell erre szánni, plusz nemcsak a lakásárak, hanem az anyagok ára is az egekben, plusz a mesterek, ha felújításban gondolkodsz.

Mi kicsit hasonló módon indultunk el, először egy pici felújítandót, majd mindig eggyel nagyobb lakást. Most tartunk a házvásárlás előtt. Mi viszont saját részre vesszük majd.

5 év alatt volt 3 lakásunk, mindig nagyobb, de mi vettünk fel hitelt is.

Az se egy rossz opció, hogy keresel egy jól fizető bejelentett munkát és veszel egy lakást hitelre, majd kiadod és az albérlőid fizetik helyetted a hitelt.

Sok sikert, remélem sikerül a terved!

2023. ápr. 3. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
egy rossz allapotu falusi házat ugyanolyan drága felujitani, mint egy városit, csak ott nem jön vissza a ráfordítás.
2023. ápr. 3. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:
86%

Lényegében én is ezt csináltam csak nem falusi házról indultam amit sok munka és anyag felújítani hanem egy lelakott Csepeli szar panelt vettem először 2010 környékén 4,5 millióért majd eladtam amiből 2014-ben 10. kerületi lakást vettem majd ezt is eladtam, felújítottam, 2017-ben 13. kerületit, végül 2021-ben már Budán vettem erkélyes 2 szobás ingatlant aminek az értéke jelenleg 55 millió forint. Persze mellette van családi házam az agglomerációban de azt nem adnám el semmi pénzért.

Azt hozzáteszem hogy a szakmám kőműves úgyhogy nekem nem okoz gondot panelokat felújítani és sajátkezűleg húztam fel őket szóval a vezetékelést leszámítva anyagáron megoldottam, ill mellette aktívan dolgoztam és relatíve nem rossz a fizetésem és hitelt sem vettem igénybe. Szóval ha van hozzá időd, türelmed és kitartásod akkor szerintem működik a dolog, de munka lesz vele bőven. Másik hogy egy adás-vétel során kell nagyon résen lenni mert ott milliókat lehet nyerni az alkuval és ha jól csinálod.

2023. ápr. 3. 21:01
 6/6 anonim ***** válasza:

#5-ös: azért azt tedd, hozzá hogy pont abban az időszakban, meredeken nőttek a lakásárak, így még akkor is profitáltál volna belőlük ha nem nyúlsz hozzájuk.

Kérdező: Ez csak akkor működhet ha szó szerint mindent te csinálsz, de marginális lesz a nyereséged és mivel te csinálsz mindent dolgozni nem lesz időd.

2023. ápr. 4. 08:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!