Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Még így is megéri a részvények...

Még így is megéri a részvényekbe fektetni hosszú távon?

Figyelt kérdés

Ha nem daytradel az ember, egyszerűen csak részvényekbe fektet, x idő múlva haszon reményében.

Mert tök jól néz ki az, hogy az 5 éve vett Apple részvény, ami akkor 41$ volt, azt most 164$-ért tudom eladni.

De ha levonom az öt évnyi értékpapírszámlavezetési díjat, állománydíjat, kereskedés költségét, adót amit befizetek a nyereség után(tudom 5 éves TBSZ-szel ez kikerülhető).

Marad egyáltalán még hasznom, vagy a végén nullán vagy még negatívba leszek??

2023. ápr. 3. 14:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Először is pénzbe kerül mire kiutalod vagy befizeted az összeget a brókercéghez

Pénzbe kerül az értékpapírszámla

Pénzbe kerül a TBSZ ha akarok külön

pénzbe kerül a a kereskedés

pénzbe kerül még egy csomó plusz csipcsup dolog amit hozzácsapnak, mobilbróker díja, validáló hardver mittomén

utána pénzbe kerül újra folyószámlapénzé tenni amit befektettem"

Trading212-nél ezek egyike sem kerül pénzbe. Igaz, nincs tbsz, de 15% adót igazán ki lehet bírni. Egyébként sem akarnám 5-6 évre lekötni a tőkém.

2023. ápr. 7. 23:55
 12/12 anonim ***** válasza:
Ez a Trading212 már több kérdésnél is előjött. Nekem még az kérdéses velük kapcsolatban hogy valaki már ellenőrizte-é, hogy valóban annyiért veszi meg ez a bróker a papírt amennyi összeggel elszámol az ügyféllel. Pl beadsz nekik egy limitáras megbízást, 1db részvény max 200 USD. Egyszer csak értesít hogy teljesült a megbízás, jóváírja az 1 db részvényt és levonja a 200 USD-t. De vajon ő a tőzsdén nem 180 USD értékben vette meg ezt a részvényt nekünk, s tette zsebre a 20 USD különbözetet?
2023. ápr. 8. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!