Pl. ha forintot váltok be euróra. Gondolom magasabb összegnél biztos van valamennyi díja, de arra lenne kíváncsi, hogy ilyen 400-500 eurónál is kell fizetni?
Persze, más árfolyamon adják el, mint ahogy veszik, pont hogy minél nagyobb összegnél olcsóbb arányaiban.
2023. ápr. 2. 17:51
2/22 anonim válasza:
Igen
2023. ápr. 2. 18:51
3/22 anonim válasza:
A pénzváltás "díja" a vételi és eladási ár közötti különbség, ez a pénzváltó haszna.
Legjobban akkor tudod meg, ha veszel 1000 eurót forintért, majd rögtön vissza is váltod az eurót forintra és kevesebb forintod lesz, mint amivel indultál. :)
2023. ápr. 2. 20:22
4/22 anonim válasza:
3: ezen kívül is felszámolnak általában váltási díjat vagy illetéket.
2023. ápr. 2. 20:39
5/22 anonim válasza:
#4-esnek igaza van. Én is voltam ilyen helyen és 150 ezernyi forintot váltottam át 128 ezernyi yenbe, mivel volt a váltásnak is egy alapdíja. Így utólag arra jöttem rá, hogy érdemes mindenhol kártyával fizetni (ott is nagyobb árfolyammal számol, de még mindig így jössz ki a legjobban), és csak valamennyi biztonsági készpénzt magaddal vinni. Bár mintha hallottam volna valamilyen módszert, amivel a rendes árfolyamon tudsz fizetni (valami revoluthoz hasonló számlával), de erről semmi biztosat nem tudok mondani. Remélem a többiek kisegítenek ebben.
2023. szept. 27. 09:16
6/22 anonim válasza:
"Én is voltam ilyen helyen és 150 ezernyi forintot váltottam át 128 ezernyi yenbe, mivel volt a váltásnak is egy alapdíja."
Nyilván egy ritkán váltott valutát, mint a japán jen, jóval nagyobb költséggel tudsz váltani, mintha eurót, vagy dollárt váltottál volna.
A Revolut honlapján magyarul el lehet olvasni, hogy milyen feltételekkel és mennyit tudsz váltani, milyen rendszerességgel.
2023. szept. 27. 09:48
7/22 anonim válasza:
Én semmi különbséget nem láttam. Fix árat kellett fizetni azért mert az adott értékhatárban váltok, illetve százalékosan volt le és felértékelve az ár. Bár az is lehet, hogy én mentem előnytelen helyre (A Westendben váltottam).
2023. szept. 27. 10:46
8/22 anonim válasza:
És elutaztál Japánba? Ahhoz ez a költőpénz kevésnek tűnik. Vagy értékőrzés céljából vetted? Ha utóbbi, arra nem előnyös a valuta, főleg nem ilyen ritka valuta, mint a jen, mert az oda-visszaváltás költsége olyan magas, hogy minden hasznod elviszi. Értékőrzésre euró, dollár, svájci frank.
2023. szept. 27. 11:05
9/22 anonim válasza:
Igen, a nászutunkat töltöttük ott. Szinte teljesen elköltöttük úgy, hogy mellette kártyával is fizettünk. De jól jött, amikor a buszjegyet csak a buszon tudtuk megvenni, ahol kártyával nem lehetett volna fizetni.
2023. szept. 27. 11:20
10/22 anonim válasza:
"De jól jött, amikor a buszjegyet csak a buszon tudtuk megvenni, ahol kártyával nem lehetett volna fizetni."
Azért tök jó, hogy ez Japán, a világ egyik legfejlettebb országa... :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!