Ha 8 éve dolgozok a jelenlegi munkahelyem és épp munkát váltok, utolsó munkanapom április 28 (péntek), az új helyen pedig május 2-vel (szerződés szerint máj 1) (kedd) kezdek, tudom a munkanélkülit igényelni?
Komolyan, két nap munkanélküliért, elmész, sorba állsz, papírokat töltesz?
Nem, egyébként nem tudod.
Azt hittem egyben fizetik ki az összeget ami jár.
Amúgy meg kva sokat adózok, néha jó lenne valamit vissza is kapni. :D
Amíg van munkaviszonyod (nem az utolsó munkában töltött napod számít, hanem a munkaviszonyod utolsó napja és a kettő nem feltétlen ugyanaz) nem jelentkezhetsz álláskeresőnek.
Ha az utolsó munkanapod egyben a munkaviszonyod utolsó napja is, akkor leghamarabb április 29-én kérhetnéd az álláskeresőként nyilvántartásba vételed. Mivel az szombat, ténylegesen leghamarabb május 2-án jelentkezhetnél a munkaügyiben, de akkor már munkaviszonyod lesz.
El fognak hajtani, mint a legyet, mert április 28-án még van munkaviszonyod, 29 és 30 hétvége, május 1 ünnepnap, május 2-án pedig már van munkaviszonyod. (sőt, már május 1-től)
Az ellátásra jogosultságot a kérelem benyújtásának napjával bírálják el. Ha ez ünnepnap, akkor az ünnepnappal.
Ha személyesen akarja intézni, akkor nyilván "lemarad" róla. Viszont a kérelmet már ügyfélkapun keresztül is be lehet nyújtani. Ha a kérelmet május 01-jén nyújtja be ügyfélkapun keresztül, akkor május 01-jére vizsgálják az ellátásra jogosultságát, hiába ünnepnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!