Ez jó pénz keresési módszer? Többi lent
(munkanélküli vagyok diák és a szüleimmel élek és szeretnék zsebpénzt) Én szeretek barkácsolni. Most csak példa: veszek egy 3000 forintos "kínai" hangszórót, és szét szedem, és át teszem egy fa dobozba és dizánjosabbra teszem, tehát tényleg szépen megcsinálnám jól leszigetelném a dobozt stb. És, akár tennék bele "passzív radiátort". Tehát, föl turboznám.
És, eladnám mondjuk 5000 forintért tehát, nyertem plusz 2000 forintot és így, már is van 5000 forintom, amiből vehetek, még egy fokkal komolyabb hangrendszert szintén az a tipikús "kinai" és azzal is szintén ugyan ez lenne hogy föl turboznám... és így tovább, hogy egyre drágább alapanyagból csinálnék eladnám.
És, hát vannak érvek amik eszembe jutottak hogy ezért pénzt kérnék:
-sokan, nem értenek hozzá hogy kell össze rakni egy hangrendszert (régen én sem tudtam pedig nem nagy cucc)
-fa dobozba épiteném, amiért szebben szólna.
-sokaknak, idejűk sincs erre.
-és éppen ezért, megérne embereknek a plussz pénz, cserébe nem kell nekik barkácsolni.
Tudom, diákmunka is van, de most ezt hagyjuk a kérdés, hogy jó pénz keresési módszer vagy nem?
Normális válaszokat írjatok, kiméljenek a rosszindulatú emberek. Köszőnöm szépen
A hangszórókkal az a baj, hogy aki nem elégedett a "kínai" modellel, annál ez bizalmi kérdés. Vagyis nem fogja tudni, hogy egy házilag összerakott hangdoboz hogy fog szólni, ezért nem rendeli meg.
De kereshetsz más munkákat, aminek a végeredménye jobban előrelátható. Pl. IKEA bútor összeszerelés. IKEÁs facebook csoportban ajánlkozhatsz. Vagy szórólapozhatsz az áruház előtt parkoló autók szélvédőjén.
Vagy vállalhatsz takarítást, alkalmi gyerekfelügyeletet, fűnyírást, falevélsöprést, stb.
Bár minden munkavégzés bejelentés és adóköteles. És többnyire nem akkora bevétel, hogy ezért akár 1 napos alkalmi bejelentést érdemes legyen kifizetni.
Ezt megválaszolom a #2 helyett.
A próbavásárlás az, aminek hangzik.
A NAV-nak erre van egy külön osztálya. Meg nem mondanád róluk, hogy NAV-osok (sőt, az az erősségük, hogy ezt elrejtsék), szépen vásárolnak nálad, majd a végén kérik a számlát.
Ha nem adsz, vagy hibás, megpróbálni magyarázkodni csak ront a helyzeten, akkor szépen repül a feljelentés.
Régebben még ott helyben elővették a NAV-os igazolványt, és ellenőriztek egy gyorsat a beérkezett és kiállított számlákon.
Viszont mivel mára már a különböző üzenetküldő applikációk is használatban vannak üzleti ügyekben, azokat pedig könnyű törölni, ezért nem szólnak, hanem szépen megindítják a feljelentést a háttérben, megkapják a bírósági határozatot, hogy le lehessen foglalni a tárgyi eszközeidet, mint mobiltelefon, tablet, laptop, PC, és te már csak akkor fogod egyáltalán megtudni, amikor az illetékesek beállítanak lefoglalni az eszközöket.
Ha pedig 18 alatti vagy, akkor a szüleidet is előveszik, mert ők felelnek érted.
Szépen kiszámolják, hogy nagyjából mekkora hasznot szerezhettél eddig, mennyi számla átadását mulasztottad el, mekkora adót kellett volna ezekből a legrosszabb adózási módszerrel fizetned. Ezeket kifizettetik veled (vagy a szüleiddel), az elmaradáson felül egy hatalmas büntetést is, legvégül pedig az egésznek az "adminisztrációs/eljárási" díját.
#7: Hozzátettem, azért mondtam amit. Nem értek a hangszórókhoz, de feltétezve, hogy 5000 --> 7000 Ft árszintet akarsz lépni, ami már 40% áremelkedés, megkérdőjelezhető, hogy lenne-e rá piac. 40% pluszért gyárilag sokkal jobb cuccokat lehet kapni bármiből, nem biztos, hogy lenne kereslet a feljavított silányra. Ez volt a mondandóm lényege a költségek mellett. Amire aztán az utánam jövők felhívták újra a figyelmed részletesebben
"18 A kérdező kommentje:
Istenem ekkora hülyeségeket kitalálnak adózni kell jesszusom "
üdv a felnőttek vilàgàban. Ez màr nem az óvoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!