Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez jó pénz keresési módszer?...

Ez jó pénz keresési módszer? Többi lent

Figyelt kérdés

(munkanélküli vagyok diák és a szüleimmel élek és szeretnék zsebpénzt) Én szeretek barkácsolni. Most csak példa: veszek egy 3000 forintos "kínai" hangszórót, és szét szedem, és át teszem egy fa dobozba és dizánjosabbra teszem, tehát tényleg szépen megcsinálnám jól leszigetelném a dobozt stb. És, akár tennék bele "passzív radiátort". Tehát, föl turboznám.

És, eladnám mondjuk 5000 forintért tehát, nyertem plusz 2000 forintot és így, már is van 5000 forintom, amiből vehetek, még egy fokkal komolyabb hangrendszert szintén az a tipikús "kinai" és azzal is szintén ugyan ez lenne hogy föl turboznám... és így tovább, hogy egyre drágább alapanyagból csinálnék eladnám.

És, hát vannak érvek amik eszembe jutottak hogy ezért pénzt kérnék:

-sokan, nem értenek hozzá hogy kell össze rakni egy hangrendszert (régen én sem tudtam pedig nem nagy cucc)

-fa dobozba épiteném, amiért szebben szólna.

-sokaknak, idejűk sincs erre.

-és éppen ezért, megérne embereknek a plussz pénz, cserébe nem kell nekik barkácsolni.

Tudom, diákmunka is van, de most ezt hagyjuk a kérdés, hogy jó pénz keresési módszer vagy nem?

Normális válaszokat írjatok, kiméljenek a rosszindulatú emberek. Köszőnöm szépen

2023. márc. 27. 14:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
A fa doboz, a passzív radiátor, a szerszámok és a felhasznált energia ingyen van? A te energiád ingyen van?
2023. márc. 27. 14:58
 2/25 anonim ***** válasza:

Jó lehet ha:

-Erre van bármiféle fizetőképes kereslet, és el is tudod érni ezeket az embereket.

Annyira nem ha:

-Belefutsz egy NAV-os próbavásárlásba, és esetleg bele buktatnak hogy számlaadás nélkül gazdasági tevékenységet folytatsz, aztán hülyére bírságolnak.

2023. márc. 27. 14:59
 3/25 A kérdező kommentje:
1. Van elég ragasztó, meg minden alapanyag ami kell. Amúgy sem egy hosszú távú pénz keresési módszer
2023. márc. 27. 15:04
 4/25 anonim ***** válasza:
Szerintem remek hogy ilyeneken agyalsz. Drágábban is eladhatod, ha jól sikerül.
2023. márc. 27. 15:07
 5/25 A kérdező kommentje:
1. És mi van, ha mondjuk én ezeket is beleszámolom az árba az alapanyogat? Akkor már nem müködik ez a pénzkeresési módszer nem?
2023. márc. 27. 15:07
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt akkor is meg kellett venni, ha most elhasználod akkor is meg kell majd venni, ha legközelebb kell.

De a lényeg, hogy nem lehet értelmesen meghatározni az árat, ha nem veszed figyelembe a költségeket.

Aztán jön, amit a másik válaszoló írt. Van piaci kereslet erre? Én nem vagyok zeneszakértő de kétlem, hogy a mai világban bárki áldozna arra plusz pénzt, hogy egy silány hangszóró egy valamivel jobb, kézműves dobozba kerüljön. Nem azt mondom, hogy nem akadva néhány vevő, de nem tudom, lenne-e rá valós kereslet is.

2023. márc. 27. 15:12
 7/25 A kérdező kommentje:
6. Tedd hozzá azt is, hogy a fa dobozban sokkal jobban is szól egy hangszóró mint egy ócska müanyag tele résekkel túl méretezett dobozban.
2023. márc. 27. 15:18
 8/25 A kérdező kommentje:
De javíts ki ha tévedek
2023. márc. 27. 15:18
 9/25 anonim ***** válasza:

Sztem nem rossz ötlet.

Azt számold ki, mennyi az anyagi raforditas, mennyi a munka vele.

Ha még ezután is megéri, akkor csináld.

Mondjuk ha keresel minden hangszórón 2000Ft-ot amiből az anyagkoltseg mondjuk 500Ft, és dolgozol vele 3 órát akkor bizony csak 500Ft-os orabered van. A Tesco ennél 3-4* többet fizet...

Szóval ármeghatározás, piackutatás, termék fejlesztés.

Ha jó a matek, vágj bele!

2023. márc. 27. 16:45
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel van pár bibi

- adózni kéne, mert üzletszerű tevékenység

- számlát kéne adni

- kellékszavatosság

- CE megfelelőség, mert nem csak a NAV bæsz meg, hanem még pár egyéb állami szerv is

2023. márc. 27. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!