Mi a helyzet ebben az esetben a tanulmányi szerződéssel?
2019 szeptemberében lett tanulmányi szerződésem a munkahelyemmel főiskolai képzés miatt. Az szerepel benne, hogy a képzés teljesítését követően 5 évig maradok munkavállalóként.
Az első félévben igénybe vettem a távolléti díjat (munkaidőnek elszámolták az iskolai napokat), illetve az utazási költségtérítést (nem teljes összeg), ami kb. havi 10 ezer forint volt.
Utána a covid miatt nem volt jelenléti oktatás, így nem vettem igénybe sem az iskolai napokat, sem az utazást.
Később várandós lettem, így most fogok visszatérni a munkába a záróvizsga időszakára. Az erre vonatkozó tanulmányi szabadságokat még igénybe kívánom venni.
A képzés államilag finanszírozott, így eleinte az utazás és ez a "néhány" tanulmányi nap az, amivel a munkahelyem engem támogatott.
Ennek tudatában jogosnak érzem, hogy nem szeretném a szerződésben vállalt teljes időt letölteni.
Mielőtt eljöttem szülési szabadságra ezt jeleztem a munkáltatómnak, aki akkor megnyugtatóan azt mondta, hogy nyilván csak annyit kell visszatörlesztenem, amennyit igénybe vettem. Papír azonban erről nem készült.
Jogos lenne a kérésem? Van rá esély, hogy sikerüljön módosítani a szerződést?
Köszönöm a segítséget!
Elolvastam, fizetési kötelezettséggel jár.
Nem a felmondás a célom.
#10: Nyilván, de a távollétére járó költségekre is érvényesíthető.
#11: Akkor mi a célod igazából? Mit akarsz elérni? Onnan indult az egész kérdés, hogy nem akarod a szerződésben vállalt időt ledolgozni.
Rövid időn belül (várhatóan 1-2 év) megszűnik több részleg is a munkahelyemen. Köztük az enyém is. Nincs nyilvános tervezet, de már egy ideje ezt emlegetik és az eddig meghozott intézkedések is ezt sugallják.
A másik legközelebbi telephely 60 km-re van tőlünk. Nem szívesen utaznék 120 km-t heti 3-4 nap csak azért, hogy dolgozhassak. Már csak a család miatt sem.
Ha maradnom kell itt, akkor a megmaradó részlegeken nem igazán tudnék szakmailag fejlődni, sem a végzettségemet kihasználni.
Ebben az esetben szívesebben keresnék helyben vagy közelebb más munkáltatónál állást.
Tehát nem mindegy, hogy mennyi időt kell még ledolgoznom viszonylag kedvezőtlenebb körülmények között.
Akkor az eredeti felvetés él.
A támogatás arányos részét követelhetik rajtad. Az, hogy ezt mennyire veszik komolyan figyelembe véve, hogy nem volt jelenléti oktatás, csak a jóindulaton múlik. Ha szigorúan vesszük a hivatalos utat, akkor nem kell érdekelje őket, hogy te éppen bejártál-e az egyetemre vagy nem. Elég visszás, amikor valaki így ki akar lépni a szerződésből utólag. szóval számold ki, mi a legrosszabb eset és máris látni fogod, mibe, mikor és mennyire érdemes beleállnod
De ne legyél már tipikus női munkavállaló, bent sem vagy 3 éve, de szóbeszédek alapján akarsz szerződést módosítani?
Rendben, köszönöm.
Hidd el, számolok és gondolkozok bármennyire nem tipikus viselkedés. Elég nagy gond ez számomra.
Nem csupán szóbeszéd alapján fogalmazódott meg bennem. Beszéltem már a vezetőséggel is, de konkrétumot nem kaptam. Halogatás, időtolás van. A vezetőség nem egyenlő a fenttartóval.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!