Van bármi értelme nagyon komolyan beleásni magam a pénzügy, közgazdaságtan, tőzsde tudományába autodidakta módon, ha egyébként semmi értelmes végzettséggel nem rendelkezem, és megtakarításom is alig van valami?
"így nem tudom, hogy mit tudok majd produkálni, ha az életben elérnék egy vállalható tudást egyszer"
Ez a kérdés könnyen megválaszolható, mert minden valamire való brókernél a regisztrációkor tudsz kezdeni "demo számlával". Tehát nem muszáj egyből kitolni 1000 dollárt, és azzal kísérletezni. Én magam is minden brókeremnél működtetek demo számlát, demo számlákat. Amikor befejezem a délutánt a vállalkozásomban, akkor ránézek a tőzsdére, és a demo számlán például veszek délután négykor 1 LOT aranyat, vagy olajat. Aztán elindulok haza, fél óra az út. Mikor hazaérek újra megnézem a demo számlát, hogy jó-e az irány amit kinéztem bent. Ha bizonytalan, vagy nagyon hektikus a piac, akkor nem kötök be. Ha a technikai elemzés megerősíti a korábbi döntést, akkor kötök be az éles számlán is.
Szóval van mód kipróbálni a tudást kockázat mentesen is.
1 LOT az nagyon nagy mennyiség egy kicsi számlához, nem gondolod? Mekkora számlán kereskedsz élesben?
Mobilon vagy számítógépen szeretnél demózni?
Az a baj a demó programokkal egyébként, hogy csak annyiban reálisak, hogy ugyan a valós árfolyamokat mutatják, de minden következmény nélkül eshetsz túlzásokba a demó kereskedésed során. Tehát kicsit sem kapsz arról visszajelzéseket demózás során, hogy egy valós számlán miket tehetsz meg és mikor kényszerlikvidálják egy megnyitott pozíciódat.
Pedig pont ez lenne a tanulási folyamat leglényegesebb eleme, hogy kitapasztald, hogyan építheted fel apránként a számládat anélkül, hogy 1 nap alatt, vagy 10 perc alatt lenulláznád a valós egyenlegedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!