Egy kereskedő letilthat a terminálján bizonyos bankok által kibocsátott kártyákat?
Igazából onnan merült fel a kérdés, hogy utaztam a wizzairrel és amikor az előttem ülők fizetni szerettek volna egy revolut kártyával azt mondta a hölgy hogy mivel online bankkártya (tudom helytelen megfogalmazás) nem fogadja el a terminál (azt nem tudom tényleg megpróbálta-e vagy csak meglátta a feliratot és adta is vissza ezzel az indokkal).
Plusz külföldön jártam úgy már én is hogy egyik kártyával nem tudtam fizetni a másikkal pedig igen. Amit például egy hollandia esetén megértek mert ott az egész országban nem igazán fogadják el a visa, mastercardot. De mikor ki van teve az elfogadó matrica a gépre, előttem fizetnek egy valamilyen bankkártyával aztán az enyémet nem fogadja el akkor csak valami ilyesmire gondolok hogy valahogy tudnak szűrőket állítani a terminálokon.
Itt nem az alapján fogadják vagy utasítják el a kártyát, hogy melyik bank bocsátotta ki. Vannak olyan bankkártyák, amit csak on-line lehet elfogadni. Az on-line itt azt jelenti, hogy a terminálnak kell tudnia kapcsolódnia az ő bankjához. Repülőgépen ez általában nem működik, úgyhogy az ilyen kártyákat elutasítják.
Ha dombornyomott kártyád van az biztosan működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!