Elővásárlási jog,mit lehet utólag tenni,ha már a szerződés megtörtént és a ki is lett fizetve?
Hogy érthető legyen, vettem a társasházban egy garázst ahol lakom. De mivel osztatlan közös tulajdonú a teremgarázs szintenként,így elővásárlási joga van akinek már ott van garázsa. Ez a vásárlás cca 2 éve történt, ügyvéd csinálta a szerződést. Most került a földhivatal elé/ időben be lett adva,csak nagyon nagy a csúszás a hivatalnál/
Most viszont kérik, hogy ki lett e rakva anno a hirdetés az elővásárlással kapcsolatban, amit a közökepviselőnek kell igazolni,nem is lenne evvel baj,csak ha most azon az áron kerül ki akkor rögtön megveszik, hiszen azóta 2x drágább lettek a garázsok.
Mit tudok tenni,én nem hibáztam,de nem szeretném elveszíteni amit cca. 2 éve kifizettem. Köszönöm a segítséget
"az a baj,hogy nem volt kirakva,az ügyvéd evvel nem foglalkozott,csak megírta a szerződést,mindenki aláírta az eladó a vevő /én/ tanuk-és az ügyvéd pecsét stb."
És kellett volna foglalkoznia vele?
Sőt, szemét leszek, nem lehet megkenni a közös képviselőt? Még gonoszabb leszek, mégis hogy lehet 2 évvel később bizonyítani, hogy nem volt kint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!