Megteheti egy üzlet hogy megszabja a minimális vásárlási limitet?
Marmint arra kotelzez, hogy fizess kp-val, nem? :)
Jogszabaly szerint valamilyen elektronikus fizetesi lehetoseget biztositani kell (osszeghatar nelkul).
Ha az adott bolt ezt mas modon biztositja (atutalas, Revolut, Paypal, barmi mas), akkor a kartyas fizetesre a vasarlasi limit onmagaban szerintem jogszeru.
A kisboltok szokták ezt csinálni néha, hogy spóroljanak a tranzakciós díjon. Persze ez nem mentség, mert vannak már nagyon olcsó megoldások (pl. a SumUp) és az árakba is be lehet építeni a díjat.
Hivatalosan nem teheti meg, hogy limitet szab az elektronikus fizetésre, de kérdem én: mit kapsz már manapság 1000 forint alatt? Már egy kiló kenyér is több!
Amit megtehetsz, hogy nem mégy oda többet. Ha csökken a vásárlószám, lehet majd átgondolja a tulaj, hogy megéri-e neki ez.
Én is mindig kártyával fizetek, még ha veszek egy 250 forintos üdítőt a dohányboltban, akkor is. Nem szoktak belekötni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!