Szerintetek érdemes Ingatlanba (lakásba vagy családi házba,esetleg telekbe) fektetni,vagy érdemes várni vele?
Pár év múlva szerintetek emelkedni vagy csökkenni fognak az ingatlanárak ?
Köszönöm a válaszaitokat. Szép napot,kellemes hétvégét. sziasztok :)
Szerintem érdemes fél-1 évet várni. A pénzt berakni állampapírba, nő 1 év alatt 15%-ot. Közben az igatlanárak stagnálnak, akkor sokkal jobb lesz 1 év múlva venni.
Ha közben nőnek az ingatlanárak 30%-ot, akkor meg nem :)
Én az előbbire spekulálok, de nem biztos, hogy igazam lesz.
Szerintem sem fognak most nőni az árak, mert olyan hitelkamatok vannak, hogy az emberek nem vesznek fel hitelt, csak az, akinek muszáj, így nem is nagyon vesznek most lakást, pangás van. Amíg ilyen magas az infláció és a kamat, addig ez is marad a helyzet. Reálértéken jobb lesz 1-2 év múlva. Én is azt mondom, hogy most tedd be a pénzt valami kamatozó papírba.
Mondjuk ez az egész függ az ingatlan típustól is, mert a kicsi, olcsó fenntartású lakások most is pörögnek, de a nagyobb családi házak egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!