Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örökségből nagyobb lakást...

Örökségből nagyobb lakást vagy második lakást venni, ha már van egy lakásom lakni? Vagy hagyjam az ingatlant?

Figyelt kérdés

Van egy kétszobás panellakásom, amiben lakom. Örököltem most annyit összesen, hogy abból kijönne még egy ilyen hasonló lakás ára, mondjuk kiadni albérletbe. Vagy mondjuk egy háromszobás szép tégla lakásé, ha a mostanit is eladnám és jobb és nagyobb helyre akarnék költözni. De őszintén valahol egyik sem érdekel. Kiadással nem akarok szarakodni és azt sem akarom, hogy ott álljon a tőke egy üres lakásban. Egyedül élek és egy nagyobb lakásba is feleslegesnek tartom költözni. Maximum akkor költöznék ha megváltozna az élethelyzetem, pl. elköltöznék a városból vagy családom lenne. De akkor mibe tegyem a pénzt? Azért érzem magam kényelmetlenül, mert hirtelen egész sok pénzem lett és ezt már elbaszni is könnyű, pl. ha idióta lennék és lekötetlenül hagynám számlán inflálódni.

Viszonylag jó alkalmazotti fizetésem van és van is félretéve saját közel 10 millió forintom, de erre inkább tartalék pénzként és nem vagyonként tekintettem, de most sokkal több pénzem lett, egy kis vagyonom már. Félek attól, hogy ez elveszik, elveszti az értékét és nem tudom hová tegyem, mit csináljak vele. Te mit tennél?

2023. febr. 25. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy-két évre érdemes a nagy részén állampapírt, részvényt venni esetleg, aztán menet közben diverzifikálod.
2023. febr. 25. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Igen!! Lakást vennék belőle azonnal, mégpedig fejlődőképes területen. Figyeld az aktuális trendeket. Az agglomeráció vonzereje a múlté (ha Budapestről beszélünk), az emberek menekülnek vissza a városba (vagy még távolabb). Nagyon jó befektetés lakást venni – akkor is, ha jobb ötleted nincs, de akkor is, ha amúgy lenne, csak ebbe a jelenlegi helyzetbe… minek?

Egy jó közlekedésnél lévő, lehetőleg 4 emeletesben lévő panellakás szuper befektetés (Budapesten, Debrecenben vagy megyeszékhelyen).

2023. febr. 25. 10:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyobba költözni az pénzkidobás szerintem. Megnőnek a költségeid, többet is kell költeni rá. Ha szerencséd van nőni fog az ára, amikor majd tovább akarsz költözni, de ez se garantált.

Második lakást venni jó ötlet, de ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor nem csinálnám. Kereshetsz céget, ami kezeli a kiadását. Akkor nincs vele dolgod, de a hozam is kisebb. De még mindig nagyobb, mintha sak üresen állna és várnád, hogy kétszer annyiért el tudd adni.

Ha nem ingatlan, akkor én részben állampapírba tenném, részben részvényekbe. Egy S&P500 ETF azért is jó, mert dollárban van elszámolva, így automatikusan független a forintgyengüléstől.

2023. febr. 25. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!