Édesapám mire hazaértem melóból aláírt egy adásvételi szerződés az egy hektáros földünkre. Már sírógörcsöm van. Elállhatunk még a szerződéstől? Én felakasztom magam :(((((((((
Nehéz eset. Ha be tudjátok valahogy bizonyítani, hogy nem látta át a döntésének a súlyát, átverték, félrevezették, nyomást gyakoroltak rá hogy aláírja, akkor nem menthetetlen az ügy. Ugyanez a helyzet ha piaci ár alatt adta el. Itt valójában csak egy ügyvéd tud segíteni ha tud.
2023. febr. 20. 23:45
12/31 anonim válasza:
Kik mentek el érte?
2023. febr. 20. 23:46
13/31 anonim válasza:
Tök jó hogy itt sirankozol, hogy nem vársz együtterzest. De egy csomó infó meg hiányos. Apukád tudja mit tett? Mit mond, miért tette? Kényszeritette valaki? Beszámíthato? Attól hogy 85 éves, még lehet agyilag tök oké.
Piaci árat kapott? Kik voltak a tanúk a szerződésen?
Ügyvéd ha még nem vitte be a földhivatalba, akkor egyszerűbb a dolog, de ahhoz tudni kéne a fenti sok kérdésre a választ.
2023. febr. 20. 23:49
14/31 anonim válasza:
"Kapott, de én bevallom meg sem számoltam."
Hát érdekes. Lehet hogy a dupláját kapta érte, amit ért? Hogyhogy meg se számoltad??
2023. febr. 20. 23:51
15/31 anonim válasza:
Természetesen utólag is meg lehet támadni egy szerződést, sőt, ad absurdum letagadni a p..csába. Egy demens ember aláírásáról mondja meg bárki, hogy eredeti. :)
Rendőrségre mennék első körben.
2023. febr. 21. 00:01
16/31 anonim válasza:
Nem mondta hogy demens!! Azon kívül, hogy pelenkát visel, és 85 éves, és 10 éve nem mozdult ki otthonról, semmi mást nem tudunk.
2023. febr. 21. 00:03
17/31 A kérdező kommentje:
Másik faluba vitték ügyvédhez. Nem itt sírankozom. Beszéltem a polgármesterrel, jegyzővel. A szerződésen lévő ügyvéd telefonját nem tudtam kinyomozni. Egy közösségi oldalon írtam privát üzenetet neki. Nrm könnyű este intézkedni. Ide végső elkeseredésemben írtam. Be is fejeztem, elnézést. Ezt az érzést leírni nem tudom, el sem hiszem, hogy ez velem történt.
2023. febr. 21. 00:03
18/31 anonim válasza:
Ha szabályos a szerződés, az apukád nincs gondnoksag alatt és beszámíthato, akkor nem tudsz tenni semmit. Csak ha a vevő is hajlandó visszacsinalni.
2023. febr. 21. 00:06
19/31 anonim válasza:
"Ha szabályos a szerződés"
De már az egészről süt, hogy rosszhiszeműen cselekedett a másik fél, ilyen formán pedig nem lehet szabályos egy szerződés. Ez kb. az ingatlan maffia szintje. Mindenképpen bele kell állni a dologba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!