Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet bajom, ha többször...

Lehet bajom, ha többször később fizetek számlát?

Figyelt kérdés
Mióta magasabb áron kell fizetni a gázszámlát (16-17 ezer helyett 63-65/hó), rendszeresen csak tizedikén tudom rendezni, mert aznap kapok fizetést. A számla meg általában a hónap utolsó napjára van mindig datálva. (Érdekes módon a többi is 7-9. közé…) Több hónapja csak 10-11 nap késéssel tudok ezért fizetni. Lehet ebből gondom? A férjem fel évig munkanélküli volt, most próbálunk talpra vergődni, nem tudok ennyit hó végéig félretenni egyelőre…
2023. febr. 18. 07:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Oke, megvan.

Szóval mivel átalányt fizetsz a jelleggörbe rátok nem vonatkozik. Nektek havi 144 köbméter gáz van kedvezményesen az fölötti fogyasztás az piaci áron. Épp ezért a 144 köbméterért kb 15000 Ftot fizetsz és a maradék 70 köbméter ami a kedvezmény és a az átalány határ között van arra a piaci 700 Ft os árat fizeted. Így kijön az a körülbelül 60000 Ft os számla.

Igazából rosszul állítottatok be az átalányt. Annyira kell beállítani amennyit egy év alatt elhasználtak, osztva 12vel. Tehát 2100 köbméternél ez 175m3.

Így havi kb 35000lenne a számla. És ha bennemaradtok a 2100ban éves szinten akkor nem kellett volna rafizetni.

Jelen helyzetedben elszámoláskor összegzik majd az éves fogyasztást és ha az 2100 köbméter lesz(ahogy tavaly) akkor a törvény szerint csak kb 400at kell piaci áron fizetned, ez összesen kb 280k, az 1700 az további 180k így az éves össz számlás kb 460k lesz. Ennyibe kerül 2100kobmeter gáz fogyasztas.

Ha a 12honap alatt ennél többet fizetsz azt visszakapid elszámoláskor. Ha havi 63at fizetsz az évi 750k tehát majdnem 300kt visszakapsz.

Ha a havi átlagfogyasztásod 175-180kobmeter, akkor feleslegesen fizetsz 214m3t.

2023. febr. 20. 14:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt nem értem ha 2100ra állítottad miért 214et számláz. Gondolom minden hónapban annyit számláz..

Mindenesetre a lényeg a lényeg, egy csomó pénzt fogsz visszakapni elszámoláskor. Az hogy mennyit attól függ hogy egész évben mennyit fizettél be mert ahogy kiszámoltam 2100 köbméternyi fogyasztás kb 460000 Ft

2023. febr. 20. 15:00
 13/13 A kérdező kommentje:

Én sem értem, most felfedeztem egy kis fület, ahol csak az volt beállítva hogy a fűtéshez használunk gázt, most pipáltam be a melegvizet es a főzést is - lehet ezért?

Nagyon köszönöm a segítségedet, nem is értem, mi vett rá, hogy egy idegen dolgaval ennyit foglalkozz, ilyet nemigen tapasztalni manapság. 🙂❤️

2023. febr. 20. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!