Lehet bajom, ha többször később fizetek számlát?
63 ezer tényleg nagyon sok. Nem túl nagy az a ház?
Egyébként 10-11 nap késésre nem fogják felmondani a szerződést, de késedelmi kamatot ráteszik, különösen a mocsok MVM.
Mármint amennyivel a 143 m3 fölött vagyunk. Miért, másnak nem lett több? Szerintem is nagyon sok, de hát gondoltam, most ez a “normális”.
Ráadásul még azt is írja, hogy rezsicsokkentett díj nélkül 219 000 lenne…
Ha 177m3fogy akkor csak 30m3t kéne piaci áron venni ami 22k plusz a 144m3 kedvezményes áron kb 15k. Tehát a 60k sehogy se jön ki.
Főleg hogy jelleggorbe van, ami sulyozza az éves 1700m3t. Fűtési szezonban 300m3 a kedvezményes határ, nyáron amikor nem kell futened akkor még mondjuk 20m3.
Tehát 20 25knal nem kéne többet fizetned sehogy sem.
Valószínűleg egy csomó pénzt visszakptok majd
Ha egy év alatt 2000m3t használtok el, akkor az éves elszámolás kor 1700ig 102fttal számolnak, ez 170k a maradék 300ra számolnak piacot, ami kb 220k. Tehát összesen 390k amit fizetnetek kellett volna egy éves peridosuban. Ha többet fizettek be akkor azt visszakapjatok.
De ha 177m3t fogyasztottal januarban akkor sem jon ki 60ks szamla. Sehogysem. Gyanitom nem 177m3 az hanem az eves atlagod 177m3. Januar meg mondjuk 350m3
Tehat valaszolj ezekre, hogy segithessek.
-Diktaltok es nem atalanyt fizettek ugye?
-Mennyi kb az eves, 12 havi, osszfogyasztas?
-Mennyi volt januarban?
-Mennyi volt juliusban?
-Mennyit fizettel juliusban?(nyaron amikor nem futesz)
-Mennyit decemberben vagy januarban? (telen amikor futesz)
Átalányt fizetek, most néztem, hogy 214 m3-t számláztak. 2138 volt a tavalyi éves fogyasztás. Idén átállítottam 2100-ra a korábbi 1729-ről(azt még az előző tulaj állította be).
Eddig havi 17 000 körül jött ki az átalány, és az éves összegzésnél 60-70 000 pluszt kellett befizetnem. Azért állítottam magasabbra, hogy ne 60-70 ezer x 7 legyen az összeg. (Az eddigi átalány pont 143 m3/hó-ra volt állítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!