Gyűlölök dolgozni, semmit sem élvezek benne. Egy 35 m ft elég a "nyugdijba" vonuláshoz?
Nem azért élek hogy dolgozzak, nulla értelme van... csak repülnek el mellettem az évek.
45, lassan 46 éves vagyok és nagyjából annyit dolgoztam eddig amennyit még kellene a nyugdíjhoz. Már ha lesz ugye....
Nekem ez a huszon egypár év bőségesen elég volt ahhoz hogy azt mondjam magamnak NEM AKAROM.
Nem nyaraltam 10 éve kb, a hobbimból nem lehet megélni, időm sincs rá. Mindig csak a munka, meg a kötelező körök... a kötelezően fizetendő hülyeségek.
Ez nekem nem kell.
A lényeg. Van némi megtakarításom, illetve örököltem egy házrészt amiből 14 m forintot kaptam. Összesen 35 m körüli összeg áll a rendelkezésemre.
Hogyan tudnám ezt a pénzt úgy megforgatni, hogy szinte biztosan ne veszítsen a reálértékéből és havi szintre lebontva kb 4-500 ezer forintot ki tudjam szedni?
Ennyi nekem elegendő ahhoz hogy egy nyugalmas életem lehessen munka mentesen. Az se baj ha 25-30 év múlva már nem fiall csak a tőkét élem fel, úgysem élek 90 évig.
Lakhatásod meg van oldva?
Akartam írni, hogy szerény elvárásokkal megoldható a korai nyugdíj, na de havi 4-500 ezres hozamok felejtősek..
Ha némi munka oké akkor venni kell egy-két pesti garzont hitellel kitoldva és airbnb talán.
Én is kacérkodok a gondolattal 43 évesen, de van család kisgyerekekkel..egy pár évig ez biztos nem lesz aktuális.
Igen van saját lakásom nincs hitel rajta.
10es: és azzal "kezdő"ként lehet dolgozni?
"nagyjából annyit dolgoztam eddig amennyit még kellene a nyugdíjhoz"
Akkor épp itt az ideje, hogy összekapd magad, és a következő 20 évet ne betanított droidként éld.
Kérdező!
Szerintem ilyen programozói gyorstalpalóra csak akkor menj, ha jó az angolod és érdekel a programozás, ellenkező esetben pénzkidobás lesz.
Én a helyedben lejjebb adnám az igényemet (havi4-5száze így lehetetlen), vennék egy lakást jó környéken és kiadnám bérbe.
A bérleti díjból elvegetálhatsz, de szabad leszel!
Vagy vállalj csak részmunkaidős állást mellette és akkor lesz szabadidőd is meg némi pénzed is!
De ne várj sokat az ingatlanvétellel, mert a pénzed értéke napról-napra csökken...!
Szia Kérdező,
Megindított a kérdésed. Kicsit hasonló cipőben járok. Annyi, hogy a tőkém több, kb négy-ötszöröse, mint a Tiéd. Nyugi, nem gond ez, sose azt nézd, kinek van több. Két éve csak egy lakásom volt befektetési céllal, illetve jelentős kp. Kevésnek éreztem a kiugráshoz. Részben ezért is visszamentem dolgozni egy 10 hónapos sabbatical után. Elég jó állásaim voltak (külföld, nemzetközi szervezetek), így az elmúlt két évben vettem még két lakást, ezúttal már külföldön. Három lakás kiadásából már kijön a matek, hiszen alsó hangon hosszú távú bérbeadással úgy nettó 1200 EUR megvan havonta. Ebből már meg lehet élni, bár van két tinédzser gyerekem. Feleségem dolgozik, Ő egyelőre szereti, amit csinál. Persze nem arról van szó, hogy utálom a munkámat, de messze távolban dolgozni és kéthavonta látni a családot nem nagy fun, míg Európában az én profilommal elég nehéz elhelyezkedni. Mon nagyon jó esetben keresnék kb 5-600 K HUF ot. A budapesti munkavállalás jó részben a magyar munkakultúra miatt már nem opció. Korábban tizenpár évet hegesztettem a közigazgatásban, ami egy rémálom volt.
Így aztán rövid távon adom ki inkább a három lakást, ami kb 40 százalékkal több haszont eredményez. Ezzel meg lesz munka, az még a jövő kérdése, hogy pontosan mennyi. Így ötvenhez közel napi öt hat munkaóra nekem felüdülés lesz az eddigi napi 10-11 órák után. Minimalista vagyok, szóval se kocsim, se státusz javaim. Utazni szeretek, bár álatalában hátizsákos stílusban nyomom.
Visszatérve a kérdésre. Több opciód is van.
Fektess reál eszközökbe. Vagy részvény, vagy ingatlan. Ugye az ingatlannal az a gond, hogy ebből most egyet tudsz venni, esetleg (ahogy fentebb valaki írta) kettőt hitelre. Kiszállni a lakásból nehéz, hiszen nem adhatod el csak a fürdőszobát. Vannak az osztalék fizető részvények. Érdemes elolvasni Sólyomi Dávid Oszatlékból szabadon c könyvét. Ezen kívül vannak az ETF ek, amik az Exchange Traded Fund ok. Ennek is nézz utána. Ajénlom a Bence Balázs videóit Youtube on. Aztán ott van a shortolás részvényekkel, ami a nettó hülyeség, ebbe nem is megyek bele. Kripto témakörbe sem.
Végül én nem vágtam bele a részvényekbe, mert az ingatlanok mindig is sokkal jobban érdekeltek.
Azt látom, hogy a munkát nehéz lesz teljesen kizárnod az életedből, de ha egy lakást kiadsz rövid távon (ajánlom a Peter Johnes csatorna Youtube anyagait), már kicsit szabadabb leszel. Felmondhatsz, lesz egy állandó jövedelmed és az alatt átgondolhatod, mit is akarsz valójában. Sanszos, hogy pár hónap után hiányozni fog valami értelmes tevékenység. Maradj nyitott, ismerkedj emberekkel, akik hasonló cipőben járnak, olvass sokat. Ezek segítenek.
Sok sikert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!