Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kirúgnak táppénz miatt jár...

Ha kirúgnak táppénz miatt jár a végkielégítés?

Figyelt kérdés

8 éve dolgozok a munkahelyemen. Havi 1 hetet általban legalabb tappenzen vagyok a gyerekkel.

Fel akarok keszulni a legrosszabra is. Ha emiatt el akarnának küldeni jár a 2 havi felmondási idő és 2 havi végkielégítés?

2023. jan. 21. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Nope
2023. jan. 21. 09:08
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

8 év alatt igazán meg lehetett volna beszélni, hogy felel meg nekik ez az egy hetes kiesésed.

Volt kolléganőm, aki szintén sokat hiányzott a beteg gyerek miatt, meg tudták beszélni a főnökséggel, hogy ez meddig mehet így, mire számítson a közeljövőben.

2023. jan. 21. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

"Táppénz miatt" nem lehet kirúgni.

Ha ez probléma a munkaadónak akkor 2 lehetősége van:

- Közös megegyezéssel szüntetitek meg a munkaviszonyt (ha beleegyezel az ajánlatba)

- Rendes felmondással mond fel és kifizeti a végkielégítést / felmondási időt

2023. jan. 21. 09:25
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
'Tappenz miatt' nem lehet senkit kirugni, foleg hogy evi 1 hetrol van szo. Vegkielegites (elbocsatas eseten) abban az esetben nem jar, ha fegyelmivel kuldenek el, de az nem annyira egyszeru es csuf munkaugyi per lehet belole ha kiderul hogy kamu volt.
2023. jan. 21. 10:26
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

4

havi 1 hétről volt szó. De akkor sem.

2023. jan. 21. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Na ezért utálok gyerekesekkel dolgozni, mert visszaélnek az egésszel. :D
2023. jan. 21. 11:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Havi 1 hét.. nem évi

De havi se mindig,mert ha úgy van home officeba is megyek, de nem mindig tudok, munka függő.

És a visszaélésről annyit, hogy a 2 ünnep köztöt végig dolgoztam egyedül, míg a gyerektelen kollegáim mind otthon voltak, bevállaltam én, mert a férjeméknél leállás volt. Szilveszter napján szintén én mentem ügyelni, mert mindenki bulizni ment.

Holnap szintén én megyek ügyelni, mert egyik gyermektelen kollegám se ér rá, hónapok óta az összes hetvegi ügyeletet magam viszem.

Gyerektelen kollegám tavaly 1 hetet volt otthon fogászati probléma miatt, 2 hetet covid miat, 1.5 hetet mert elvágta a lábát otthon valami géppel. Volt olyan gyerektelen kollegám aki majdnem 2 hónapot volt tavaly év elején otthon covid miatt, állítólag annyira megviselte. Szóval ez sincs kőbe vésve, hogy akinek nincs gyereke az ott van non stop...

Engem nem is érdekelnek mások amúgy, magam érdekel.

Nem visszaélek, de ha egyszer úgy köhög hogy majd megfullad vagy lázas nem lehet óvodába vinni...

2023. jan. 21. 12:27
 8/9 anonim ***** válasza:
93%
Igen, jár. Vagy közös megegyezést írnak, benne egy összeggel, amit vagy aláírsz vagy nem. Vagy rendes felmondás, de akkor jár a 2 havi végkielégítés és 45 napi felmondási idő. Aki azt mondja, hogy nem, az tudatlan. Nálunk volt ilyen eset (HR-en vagyok) de ott már az anyuka se ragaszkodott a munkához, közös megegyezést írtunk, 3 millió ft-al, az kb 10 havi bére, pedig csak 4 éve volt a cégnél, kevesebb járt volna, de inkább a vezetés úgy döntött nem akar utólagos problémákat, inkább menjen bele biztosra a közösbe. Ez egy nagyobb cégnek aprópénz..
2023. jan. 21. 12:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
7, nálunk a gyerekes kolléga minden hétre kitalál valamit, műszakokban dolgozunk, képzelheted mennyire szeretik a többiek az össze-vissza dobálást egyikből a másikba random... Szerencsére én nemsokára dobbantok is ez miatt. (nem csak ezért, de abszolút nem fog hiányozni ez a lét)
2023. jan. 21. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!