Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ment le a bitcoin ára...

Miért ment le a bitcoin ára illetve fel fog-e újra menni az egekbe?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy szakértő a pénzügyekben és főleg a bitcoinban de úgy érzem, hogy meg kéne próbáljam, de láttam az adatokat, hogy 1 évvel ezelőtt 50-60 ezer dollár volt egy bitcoin most meg 20 ezer. Értem én azt, hogy valaminek az ára akkor megy fel ha keresett dolog az és sokan veszik, és akkor megy le ha nem nagy rá a kereslet, de gondolom van valami mélyebb dolog is abban, hogy le megy illetve fel szökik az ára az egekbe, vagy csak épp akkor amikor nagy volt az ára akkor épp "divat" volt azt venni, most meg már kiment a divatból és akkor annyi az egésznek? Vagy hol a logika benne? Valaki aki jártas ebben a dologban leírná kérem mert hiába olvasók utána, nem sokat értek így belőle...

2023. jan. 15. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Senki se tudja, biztos igen ha eleg hosszu távon nezed
2023. jan. 15. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért is biztos igen, ha elég hosszútávon nézem?
2023. jan. 15. 21:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Néha felmegy néha le, de én nem értem, hogy mi okozza ezt? Mi van a háttérben... Vagy talán éppen csak az az egyszerű válasz rá, hogy amikor sokan vesznek bitcoint akkor felmegy és amikor kevesen vesznek akkor meg le megy?
2023. jan. 15. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, igy mukodik a piac...
2023. jan. 15. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Minél többen használják, minél több hisznek benne, annál magasabb az árfolyam.

Amikor sokkal többen akarják eladni, mint megvenni, drasztikusan csökken az árfolyam, mert egyre kevesebb és kevesebb pénzt hajlandóak a vevők adni érte (másképp nem lehet eladni).

2023. jan. 15. 23:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Rendszeresen van valami esemény amitől vagy nő vagy csökken amikor több olyan esemény van amitől csökken akkor ugye nagy arányban csökken amikor több olyan amitől nő akkor nagy arányban nő.

Persze ettől a jövőt még senki se tudja hogy lesz e újabb csúcs vagy sem.

2023. jan. 16. 06:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Bitcoin ára leginkább a tech részvényekkel korrelál és azért estek mert világszerte válságos helyzet állt elő. Igen, valószínűleg nem fognak eltűnni a top kriptovaluták és hosszútávon emelkedni fog az értékük.
2023. jan. 16. 10:01
 8/9 anonim válasza:
49%
mert
2023. máj. 5. 20:52
 9/9 anonim válasza:
írd be a googliba:bitcoin halving,(felezés) bitcoin 4 éves ciklusok. Utóbbi nem biztos h igaz lesz.
2023. dec. 30. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!