Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebay-en miért nem vállal az...

Ebay-en miért nem vállal az eladó összevont szállítást?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy veszek egy eladótól több terméket és kérek egy összesítést, ahol vagy egy postaköltséget számol fel, vagy ad kedvezményt.

Eddig találkoztam olyannal, hogy valamiért nem tudtam ilyen összevonást kérni (gondolom letiltotta ezt a lehetőséget) vagy a leírásban benne volt, hogy nem vonja össze. Ezekkel nem törődtem, nem vettem meg, ha nem érte meg így.

Megnyertem liciten egy eladótól 2 terméket (angol magánszemélytől, angol rokonom címére rendelném), ami bőven beleférne 1 csomagba. Nem jelezte sehol, hogy nem vonja össze a csomagot. Miután a 2. is lejárt egyből kértem az összesítőt. Nem változtatott semmit az árakon, 2x számolja fel a szállítást. Ráírtam, hogy nem lehetséges, hogy összevonja a csomagokat (azt hittem nem tudja, hogy működik, mert először chatben írta meg, hogy 1-1 termék mennyi lenne szállítással), és azt válaszolta, hogy ha megkérdeztem volna licitálás előtt, akkor tudnám, hogy nem. Okés, ebben hibáztam, de elég sokat vásároltam már ebay-en és még nem jártam így.

Szeretném megérteni, hogy miért nem lehetséges az összevont szállítás néhány eladónál. Csak "lehúzás" lenne, hogy egyben fogja küldeni és a másik szállítási költséget benyel? Bonyolultabb így postázni ebay-en és 2 csomagban fogja postázni? Vagy más oka van?

Az kevésbé zavarna, ha egy postaköltséget számolna, plusz kezelési, csomagolási díjat, amivel minimálisat engedne végül, de ez a teljes elzárkózás nekem fura.

2023. jan. 14. 20:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Az ár/szállítás ár képzés úgy működik mint nálunk a reklám ár 9999Ft

Ha 10$ért veszel valamit és 1$ szállítási költség és veszel 5öt akkor minden egyes db-ért kifizeted a szállítási díjat vagyis 55$ fizetsz.

lehet ez egy álltalános ár képzés a csomagolási és posta költségre több termék többet kell csomagolni de az is lehet hogy az eladó nem foglalkozik a szállítási költséggel hanem azt a kompjúter kiszámolja és vagy kifizeted vagy nem. Nem törődve azzal hogy akkor inkább nem vásárolsz.

2023. jan. 14. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!