Kínai (vagy annak tűnő) Webáruházakban történő vásárlásokkal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Valamilyen formában szerettem volna figyelmeztetni azokat, akik ilyen vagy ehhez hasonló webshopokban kívánnak vásárolni. Ugyanis ez a hármas, legalább is én ennyit találtam egy kézben, nem jellemző, hogy szállítanak, előre kell utalni -addig nincs is megrendelés -! A megrendelés során 7-15 munkanap van megadva szállításra, majd megrendelés után ez azonnal felugrik 75 munkanapra, a postákra fogva ezt a körülményt! VIGYÁZZON mindenki ezekkel!
Ugyanis a kínaira írtam a panaszom, kértem a pénzem visszafizetését és az ali vevőszolgálat válaszolt! ??? Magyar tulajdonossal(-sokkal) külföldön bejegyzett cég üzemelteti mindhárom általam is megjelölt shopot! Nagy nehezen egy részét visszafizették az elutalt összegnek, de még mindig levelezgetek vele, velük a hiányzó összeg visszafizetésére!
1. Még jó hogy megemlítetted "(vagy annak tűnő)".
Ahogyan az kideríthető, a Redbay Europe LTD minden, csak nem kínai. Egy másik kérdésnél pedig azt is felhozta egy válaszoló, hogy megnézette egy ismerősével, a cég nyilvántartási száma bár valós, de már nem is él.
2. 2020-as években nem tudom miért is rendelne bárki ilyen oldalakról.
Beüti az ember a keresőbe, hogy "kínai webáruház" és az első oldalon, az 5. találat, az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb, ezzel a témakörrel foglalkozó oldal leírása a megbízható webshopokról:
3. Szintén a 2020-as években, alap dolog, hogy még a rendelés leadása ELŐTT leellenőrizzük/utánakeresünk az adott webshopnak, ha lehet magának az eladónak is. És erre nem kifogás/mentség az sem, ha az illető 12 vagy 80 éves, és az sem, ha életképtelen informatikai analfabéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!