Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Auto vásárlásnál mennyi az...

Auto vásárlásnál mennyi az esélye hogy átverjenek?

Figyelt kérdés
Használt autót szeretnék vásárolni . Nyilván vittem magammal valakit, aki azt meg tudja nézni hogy hiba van e rajta . Persze ígyis benne van a pakliban hogy bármi rossz rajta . Ami a nagyobb baj hogy attól félek hogy véletlen lopott autót veszek vagy bármi ilyen . Ezt ki lehet szűrni valamiből?
2023. jan. 1. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Alvázszámra rá tudsz keresni.
2023. jan. 1. 18:15
 2/5 krwkco ***** válasza:

Magyarországon?

Van törzskönyv.

Van eredetvizsgálat. Nem tökéletes, de azért valami.

2023. jan. 1. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

100 %.

Nyilván attól is függ mit értesz az alatt, hogy átvernek. Bizonyos dolgokat ki tudsz szűrni, pl., hogy lopott-e. De abban biztos lehetsz, hogy több százezret kell majd költened az autóra, miután megvetted.

Alapvető, hogy akkor adja el valaki ma Magyarországon a kocsiját, ha baj van vele. Már nem az a helyzet van, hogy 4 évente lecserélem az autómat egy újabb modellre.

Karambolos, de kipofozták, vagy nagyon sokat kellene rá költeni, és akkor inkább eladja. Mindig visszatekerik a kilométerórát. Mindig az összes autó garázsban tartott, első tulajdonostól származik. Ez nem fura?

Ha külföldről hozzák be, felejtsd el, teljesen lenyomozhatatlan. Sokszor árvíz sújtotta helyről hozzák be, és el van ázva az egész autó.

Mi 4 éve akartunk használtautót venni, hónapokig keresgéltünk, és több száz autót megnéztünk. A férjem ugyan nem autószerelő, de elég alaposan átnézte őket. Ha mindegyikhez hívsz szerelőt, egy idő után elfogy az autóra szánt pénzed...

Így is sikerült kifogni egy pocsék autót, 5 éves Renault Megane, többet volt szerelőnél, mint amennyit használtuk. Végül eladtuk, és elhatároztam, hogy inkább veszek fel hitelt, de tuti soha többet használt autót. Mondjuk a mostani kamatok mellett lehet, hogy inkább járnék busszal.

Ha kifogsz egy olyat, hogy mondjuk válnak, és azért adják el mindenüket, az még lehet mázli, nekem az első autóm olyan volt, nem is volt vele semmi baj. De általában nem ezért adják el. Meg lehet persze kérdezni, hogy miért adják el, de úgysem fogják őszintén megmondani.

A legszomorúbb az, ahogy a kereskedők hozzáállnak. Semmi őszinteség, lehazudják a csillagokat is az égről. Egyszer olvastam egy cikket, amit egy autókereskedő írt. Azt írta, hogy aki használtautót akar venni, az mind hülye, ezért ők is úgy állnak hozzá a vevőhöz. Mert ha egy 10 éves autót akarsz, akkor annak már lesznek hibái, de a vevő kifogástalan autót szeretne. Hát, tudod, ha egy 10 éves autó 2 millió forint, akkor igen, annak ne legyenek hibái. És nincsenek fokozatok. Megnézi, hogy más mennyiért adja, és ő is annyiért árulja. Nem mondja, hogy figyu, ennek már vannak hibái, ezért ez olcsóbb.

Nyilván értem azt is, hogy vannak olyan emberek, akik 500 ft-ért akarnak csodát, amikor árultam az autómat, én is találkoztam ilyennel. De azért nem vagyunk mind hülyék.

2023. jan. 1. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi annak idején úgy csekkoltuk le a kiszemelt autót, hogy online lekértük az adatokat vele kapcsolatban.

Ott voltak fotók a vizsgáztatáskori állapotokról is.

Azt nem tudom, hogy ez a felület működik-e még.

De hátha valaki tudja, és belinkel hozzá egy megfelelő oldalt.

2023. jan. 2. 05:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Muszakilag tudnak atverni, es at is fognak.
2023. jan. 2. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!