Mi a feladata egy éjszakai recepciósnak és mennyi fizetést kap?
Hello!
Portaszolgálatot többnyire csak vagyonőr (személy- és vagyonőr) láthat el, legalább is ha elvégzi a vendégek ki-be léptetését, csomagátvizsgálást, vagyonvédelmi rendszerek (pl. megfigyelőrendszer) működtetését stb.
Ebben az esetben szükség van a fenti végzettségre, amit tanfolyamon lehet megszerezni. Van 2 hetes gyorstalpaló, és 3 hónapos normális képzés is. (Én ezen végeztem.) Ha recepciósként fogsz dolgozni, akkor szerencséd van, ha az intézmény/cég alkalmazottja vagy. Na, akkor van esélyed normális bérre, valamivel a minimálbér fölött is. (Főként, ha aktív munkáról van szó.)
Ha vagyonőrként egy vagyonvédelmi "fővállalkozó" alvállalkozójának az alkalmazottja leszel, akkor szinte 100%-ra mondom, hogy kizsigerelnek. Ilyenkor szokás, hogy sem bérpótlék, sem fizetett szabadság, sem semmi. Sőt, általában be sem jelentenek. (3 ilyen cégnél voltam.)
A munka nagyban függ attól, hogy hol leszel recepciós. Személy be- és kiléptetést kell végezni, esetleg gépkocsi be- és kiléptetést is, ellenőrzéssel, de adminisztrációval valószínű. A telefont kell kezelned, és ha folyik éjszaka munka, akkor kapcsolnod a kért részlegeket. Ha jön valaki, tájékoztatást adni. Recepciós soha nem hagyhatja el a felállítási helyét, de esetleg megkérhetnek, hogy járj körbe az épületben.
Amit nem tehetsz: elalszol.
Ami aranyszabály :)
Ha bombafenyegetést kapsz, akkor 1. kérdésed: mikor fog robbanni a bomba,
2, kérdésed: hol van a bomba elhelyezve
Utána rendőrség
Sok sikert!
Tényleg attól függ, hol dolgozol. Például a kollégiumban simán aludt az éjszakai recepciós, mi meg ki-be sétáltunk mellette :)
De van, ahol szívás..
De vicces ilyeneket olvasni, mint amit a második írt :)
Amikor én még fiatalabb voltam, ezeket mind portásoknak hívták, és kizárólag képzetlen nyugdíjas öreg bácsik és nénik voltak a gyárakban, kórházakban és más helyeken is. Egyedül voltak, éjjel pedig sokat aludtak.
Ennyit változott a világ, és nem az előnyére.
Egyedül a szálloda recepciósa volt kivétel, de azokat már akkor is recepciósnak hívták.
ma 07.31-es:
Még ma is vannak képzetlen vagyonőrök, de ennek legtöbbször botrányos vége lesz. Pl. egyik helyi gyárban az egyik "portás" egy kissé félre van tájékoztatva, és azt mondta, hogy neki joga van még motozást is végezni, aminek része a testnyílásokba nyúlás. ANYÁD...!!
Sokan megfogják a vendég vállát, ami szintúgy büntetendő. Sokan a nyilvánvalóan szabálysértési értékhatár alatti lopást is testi kényszerrel akarják megakadályozni, ami megint büntetendő. Kell az a képzés, hidd el... :)
Kérdezőnek:
Szállodában szerencsére nem dolgoztam. Oda minimum angol biztosan kell, plusz valami kis modor.
Nem egy szállodában aludtam már, de nem irigylem a recepciósokat. Az arrogáns, "pénzem van ezért nekem mindent szabad és semmit sem kötelező" vendégekkel szemben is türelmes és előzékeny kell, hogy legyél. Általában úgy emlékszem 8-ig kell a szobafoglalást lerendezni, de van, aki az után esik be. Ilyenkor azért elvárja a vezetőség, hogy a szabályokat áthágva ne küldd el a vendéget. Adminisztrálni kell, kulcsokat kiadni-beszedni, a telefont kezelni. Ez biztos.
Ha szerencséd van, akkor kis forgalmú szállodába mész, és ha van külön "éjszakai recepciós" állás, akkor a munkád is egyszerűbb lesz.
Sok sikert!
14.40-es
Te nem értetted mit mondtam.
Amelyik korrol én beszéltem, abban egyáltalán nem voltak vagyonőrök, sem képzettek, sem képzetlenek.
Akkor nem akartak az emberek lopni, mert a sajátját senki nem lopja el.
Ezért aztán motozni sem kellett, senkit, sehogy.
De te ezt úgysem értheted, mert 20 éve az ellenkezőjét hazudják nektek
Szia,
nagyot derültem azon, amit írtál. :D
Te valószínűleg arról a korszakról beszélsz, aminek a jelmondata: Minden mindenkié, tehát minden az enyém! :D
Hát basszus, nem voltam akkor még túlzottan koros (gyermek voltam), de emlékszem, hogy csak ismerni kellett a raktárost, és odaadta a kulcsot, cserébe szívességért vagy kurrens cuccokért. Annyit lopott az ember, amennyit a magával vitt táska elbírt!! :)
Mióta nem dolgozom vagyonőrként, a dolgozók elmondják, hogy mit hogyan lopnak el. Az elemtől elkezdve apró értéktelen matricákon át egészen rézhuzalokig MINDENT lopnak! (Felük legalábbis!)
Ezen kívül lopnak az őrök, mert nem élnek meg az alamizsnából. De talán a legjellemzőbb mondat, amivel egy őr találkozik: "Mit lopnék el, a főnökök már mindent elloptak!". Ja, csak ők írnak maguknak szállítólevelet..... ;(
Hidd el, tudom, miről beszélek. ;(
Ezek hülyeségek, nem éltél te még akkor.
Ha éltél volna nem mondanád.
Ilyen ostobaságokra, mindig egy mesét szoktam mondani.
Az 1970-80-as években minden bolt elé éjjel 2 körül kihordták a friss tejet, tejterméket, kenyeret, péksüteményt. Még a cigánytelep boltja elé is, és a budapesti nagy boltok elé is. Egészen a reggeli nyitásig ott állt minden őrizetlenül, mégsem nyúlt hozzá senki. Ha véletlenül valaki arra járt, és nagyon megkívánta, biztosan otthagyta az árát. Meg merné ezt valami ma próbálni, igy csinálni? Mi lenne reggelre az árúból?
Akkor melyik korban loptak sokat az emberek?
Nem öcsém, az egy tisztességes korszak volt.
Ha nem hinnél nekem, kérdezd meg a szüleidet és nagyszüleidet, hogy az igazat írtam-e le.
Szóval csak sokkal csendesebben erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!