Mibe fektethetnék 2500 eurót, hogy legyen egy rizikómentes, passzív jövedelmem?
Szeretném a 2500 euró megtakarításomat befektetni valamibe, ami rizikómentes és passzív jövedelmet hoz.
Nem érdekelnek azok az ötletek, amelyek során elveszíthetem a pénzem, vagy különösebb erőfeszítéseket kell tenni érte (ennek nem kötelező 100%-ban lennie, a néha elvégzendő papírmunka elfogadható).
#3 13:39
Ez csak szimplán a megtakarításom, amivel nem tervezek tenni semmit, mert van másik passzív jövedelmem, igaz forintban, valamint épp jelentkezem új munkahelyre.
Különösebb célom nincs a pénzzel, így gondoltam hogy a legkisebb passzív kockázatmentes pénz is pénz. Nem ebből tervezek meggazdagodni, de ha már annyi pénzt visszahoz hogy a vásárlóértékét megtartsa (ma tudok venni belőle mondjuk 300 db kenyeret, akkor később is tudjak belőle venni (legalább) 300 db kenyeret).
No meg (nem tudom pontosan hogy működik ez) amennyiben van opció hogy a havi keresetemből mindig tegyek bele egy keveset, akkor az a 10.000 ft is növekedni fog. Nem tudom hogy ez egy opció-e, de igazából bármi megoldás jobb mint hogy csak ott ül a számlámon változatlanul és közben az árak meg emelkednek.
A PEMÁP névértéke 1 euro. Annyi darabot veszel belőle és annyit adsz el, amennyit éppen szükségesnek látsz. Kb. félévente új sorozatot bocsájtanak ki, ugyhogy a kamatok összevissza jönnek majd. De az ÁKK küld róla sms-t úgyhogy a neten keresztül rögtön újra be tudod fektetni.
Viszont a forintot valamilyen számlán át kell váltanod eurora. Az államkincstár nem vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!