Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondják az aranyra,...

Miért mondják az aranyra, hogy ha abba fekteted a pénzed akkor az véd az infláció ellen? Megéri most aranyat venni?

Figyelt kérdés
Ha úgy döntök aranyba fektetek akkor azt mennyi pénzből érdemes elkezdeni? Egyáltalán hogyan működik ez? Illetve aranyrudakat vegyek vagy ezeket az értékpapírokat? Van egy oldal amit elsőnek feldob ha rákeresek nem szeretném reklámozni vagy semmi de ott úgy láttam, hogy rudakat, érméket lehet venni stb, ez megéri?
2022. dec. 24. 19:59
 1/9 anonim válasza:
44%
Csaknem Guli ajánlotta? D.
2022. dec. 24. 20:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Guli? :D
2022. dec. 24. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Állampapírokat, pénzt, részvényeket stb. már söprögettek az utcán, aranyat még sose rugdostak.
2022. dec. 24. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

@21:21

Nem mondom azt hogy nincs olyan forgatókönyv, ahol az arany nem lehet jó befektetés, de ez az "aranyat még soha nem rugdostak" érvelés, kb a dilettáns proli érvelési módja, aki hallott valamit egy messziről jött embertől.

2022. dec. 24. 21:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Jó én igazából csak bele szeretném tenni a pénzemet valami értékálló dologba amin nem kell aggódnom ha nem jó a csillagok állása akkor elveszik teljesen. És úgy tudom az arany hosszú távon mindenképp értékálló és meg is kapom fizikailag is nálam lesz ezért szimpatikus.
2022. dec. 24. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem
2022. dec. 25. 05:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#4: Nem is azt írtam dilettáns maskaramiska, hogy haszonszerzés céljából nagyon jó lenne az arany, de a portfóliód (bocs, idegen szó, góglizd ki) egy részét szerintem érdemes aranyban (vagy más nemesfém) tartani, amit fizikailag birtokolsz. Az érték amióta világ a világ, bármikor pénzzé tehető bárhol a világon.
2022. dec. 25. 06:50
 8/9 anonim ***** válasza:

"aranyat még sose rugdostak."

Valóban, azt vonatokkal szokták elszallitani bizonyos háborús helyzetekben. A tulajdonosaik pedig többnyire holtan végzik...

2022. dec. 25. 10:09
 9/9 anonim ***** válasza:

@ 5: ha az az arany fizikailag is nálad lesz, akkor a legbizonytalanabb befektetéssé is válik azonnali hatállyal. Ha pedig értékarányos biztonságos tárolást keresel hozzá, annak nem elhanyagolható költségei lesznek.

Az arany értékének múltbéli mindenkori változását évtizedekre visszamenőleg is megtalálod a neten. Ebből a jövőre vonatkozó bizonyosságot levonni nem érdemes ugyan, de azt megmutatja, hogy az emberi faj közös hitvilága az aranyat illetően milyen trendvonalat igazolt.

Neked azt kell eldöntned, hogy az a puszta hitéleti tevékenység, ami az aranyat övezte az elmúlt évtizedekben, még milyen hosszú ideig marad az emberi társadalmak közös hit halmaza.

Az arany értékét nem valamiféle objektív racionalitás mozgatja, hanem az a hit, hogy más emberek értékőrző megoldásnak tartják a jövőben is a saját egyéni anyagi érdekeiket szem előtt tartva.

Ha lesz olyan ok a jövőben, amiért ez a fiktív, társadalmi hitéleten alapuló közvélekedés megborul, valaki elkiáltja magát, hogy a király meztelen, akkor annyit fog érni, amennyire az iparnak a gyártósorokon majd a jövőben szüksége lesz rá, az aktuális technológiának megfelelően.

2022. dec. 27. 19:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!