Stop limit megbízás mindig teljesül, vagy átugorhatja az árfolyam?
erre gondolok. Tehát a stop ára 14.10, a stop limit 14.00.
Mi történik akkor, ha olyan gyorsan esik a piac, hogy 14.12-ről 13.99-re ugrik az árfolyam?
Szerintem platformja válogatja.
Ahol én kereskedtem, ott átugrotta, de volt garantált stop limit némi felárért :D
"Mi történik akkor, ha olyan gyorsan esik a piac, hogy 14.12-ről 13.99-re ugrik az árfolyam?"
Akkor nem teljesül. Bekerül a könyvbe, mint 14.00 eladási ajánlat. (De ez utóbbiban nem vagyok biztos. Lehet, hogy csak egyszerűen elvész.)
Az a szabály, hogy a stop akkor lép érvényre, ha az az ajánlat, ami megmozdította az árfolyamot, már teljesült a korábbi ajánlatokból.
Mit jelent ez: Tegyük fel, hogy a 14,10 alatti tartomány tele van vételi ajánlatokkal egészen 13,95-ig. Valaki tesz egy óriás volumenű piaci eladási ajánlatot. Akkor elkezdik párosítani a könyvben levő vételiekkel, az árban lefelé haladva. A párosítás egyre lejjebb megy árban, akár 13,99-ig vagy még lejjebb.
És amikor kielégítésre kerül a teljes eladási ajánlat, a stop csak akkor lép érvényre. De már nem teljesül a 14.00 limit miatt. Mert olyan áron már nincs vevő.
"de volt garantált stop limit némi felárért :D"
Elképzelhető, hogy a broker ilyenkor a stoptól függetlenül azonnal betesz egy 14,00-ás vételit a saját kockázatára. Vagy akkor is elad piaci áron, ha az árfolyam a limit alá esik és a saját pénzét hozzátoldva kifizeti a limit árat az ügyfélnek.
De szerintem a tőzsde úgy működik, ahogy leírtam.
Lehet, de sokba kerül. Nagyobbra veszed a limitet, nem teszel be limitet. Mindkettő életveszélyes.
Bántásból nélkül , ha gond ekkora veszteség keress más terméket. Jelenleg még a részvények is nagyon volatilisek. Volt olyan részvényem, ami 1000 USD mínuszból két nap alatt lett 600 profit.
Asszem a KMX részvény volt a héten, hogy bezuhant, de -600ról felment +80ig két nappal később, aztán zártam. Reméltem, valakinek van erre is stratégiája.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!