Szerintetek mi a legjobb döntés ?
A történet hogy unoka nővéremnek van egy piros Alfa Romeo autója 3-4 millióèrt vettèk asszem a pàrjával.
Ő ide adta nekem hogy ketten menjünk le a vidéki házához.
Èn vezettem.
Gyorsabban mint kellett volna és a főútról akartam kanyarodni egy jobb oldali mellékútra ahol nagyon csúszott az út így a sebesség sem volt meg felelő sajnos meg csúsztam és pont belementem egy hatalmas vas csőbe. légzsákok is kinyíltak az eleje összegyűrődött nem tudom hogy ilyenkor mi a teendő ?
Hogy kéne ezt szerintetek megoldani ?
Anyagi keretem nincsen rá !
Hogy meg csináltassam az autót
Lehet hogy abból már sosem lesz autó ha meg is csináltatnám..?!
Nem tudom nem èrtek ehhez !
De ha sikerülne is meg csináltatni az autót,már biztos nem kellene az unoka nővéremnek.
Tudnátok olyan felállást ajánlani hogy én se haljak éhen......
De a nővérem kárát is hamar helyre hozzam ?
Milyen opciók vannak ?
Milyen gondolataitok van hogy lehetne ezt megoldani kettőnk közt ?
Nagyon megköszönném ha olyan írna és olyan adna tanácsot aki már hasonló helyzetben volt mint most én..
Annyit érdemesnek tartok megemlíteni hogy nővérem férje eléggé karakán típus....biztos le akarja húzni rólam az utolsó bőrt is.
Hogyha már összetörtem az alfát most már tejejjek akkor rendesen..
Így a férje nagyon be tudja folyásolni a nővèremet nem akarok összetűzésbe kerülni velük mert èn hibáztam..de éhen halni se akarok se anyagi csődbe kerülni... Egy éve végeztem el a sulit árufeltöltő vagyok egy áruházban... Egy átlag fiatal...
A legegyszerűbben meg akarom oldani veszekedés vagy félreértések nélkül de mindeközben nem akarnám hogy túlzottan kihasználjanak.
Ti mit csinálnátok a helyembe ? hogyan rendeznètek az ügyet ?
Jelenleg tanácstalan vagyok !
25\F
1. Hitelt felveszel, így kitudod őket fizetni, te pedig nem halsz éhen, mert részletbe fizeted vissza... igaz neked többe fog kerülni, de hát így jár aki felelőtlen.
1/2. Ha van pénzük vegyenek másik autót, Te pedig részletbe kifizeted nekik az alfa árát (amiért akkor vették)
2. Vagy ha nincs lelked egyszerűen nem fizetsz neki, bizonyítsa be, hogy Te vezetted. (nyilván nem opció, de ez is létezik)
3. Veszel egy autót hitelre nekik.
Legnehezebb ezekbe, hogy meg kell egyezni, hogy ők sem járjanak rosszul meg te sem, nehéz középút főleg a leírtak alapján.
Ha a tisztességes opciókat vesszük számba, csak az az egy út, hogy meg kell térítened a kárt, amit okoztál, akkor is, ha évekbe telik.
Vagy családon belüli vagy banki hitellel.
Javítási költséget mindenképpen állnám, ha pedig totálkáros, akkor felbecsülnénk mennyit ér az autó, és a velük megbeszélteknek megfelelően havi szinten fizetném a "törlesztőt".
Hogyha mindenképpen ragaszkodnak az egyben fizetéshez, akkor felvennék hitelt és oda adnám nekik és a banknak törlesztenék. Szerintem így korrekt, bármennyire is rossz lesz neked a jövőben, hogy ki kell fizetned.
a hiba ott kezdődött aki kölcsön adta,
ha bizonyítható, hogy sárfelhordás volt, akkor a traktor kötelező biztosítása alapján javítható az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!