Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az új kolléga 50%-al többet...

Az új kolléga 50%-al többet keres mint én. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy új csókos kollégát, aki nulla tapasztalattal került hozzánk. Csak azért mert ő valakinek a valakije, olyan kiemelt helyzetbe került, mint senki más. Én ezt iszonyatosan nehezen viselem, azóta folyamatosan ideges vagyok, és csak panaszkodom, úgy érzem teljesen kicsinál ez a helyzet. Szeretem a munkám, régóta itt dolgozom, sajnos nem keresek jól, de hivatástudatból csinálom tisztességgel. Hiába beszéltem a felettesekkel, ők is tudják, hogy ez igazságtalan, de nem tudnak ezzel mit kezdeni. Ti mit csinálnátok?
2022. dec. 15. 19:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kaptál fizetésemelést utoljára? Mi a beosztásod, miylne munkakör és mennyit keresel?
2022. dec. 15. 21:06
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozz 33%-kal kevesebbet, mint ő. Így órabérben ugyanott leszel mint ő.
2022. dec. 15. 21:29
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Válts munkahelyet, más megoldás nemigen van.
2022. dec. 15. 21:34
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Hát, a legtöbb munkaszerződésben benne van, hogy a fizetés az bizalmas információ. Szóval ha bemész a főnöködhöz, hogy tudod, hogy Pisti kétszer annyit keres, mint te, és te ezt igazságtalannak érzed, ezzel elérheted, hogy mindkettőtöket kirúgjanak. Nálunk legalábbis ez szokott lenni, ezért mindenki erősen titkolja, hogy mennyi a fizetése.

Nem is jó dolog erről beszélgetni, mert tényleg feszültséget szül. Mielőtt ezt megtudtad, hogy érezted magad a munkahelyen? Elégedett voltál?

Ha te keresel többet, mindenki utálni fog, ha meg te keresel kevesebbet, akkor azért érzed magad rosszul, szóval erről tényleg nem érdemes beszélgetni a kollégákkal.

Egyébként protekció ide, vagy oda, tény, hogy az újakat általában piaci áron veszik fel, a régieknek meg nem emelnek, vagy csak keveset, ezért kell sajnos időnként munkahelyet váltani.

2022. dec. 15. 23:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom, mennyit keresnek a munkatársaim, így nem érzem emiatt rosszul magam. Ha elégedetlen vagyok a fizetésemmel, akkor új munkahelyet keresek.
2022. dec. 16. 00:57
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Miert nem valtasz?
2022. dec. 16. 04:15
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem is munkahely váltással tudsz magasabb bért kialkudni magadnak, jelen munkahelyen már emeltek volna, ha akarnak.
2022. dec. 16. 07:53
 18/22 anonim ***** válasza:
sz'rj a munkára.
2022. dec. 16. 09:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen próbálj meg magasabb jövedelmet kialkudni. Úgy 25%-os emeléssel már könnyebben viselnéd el. Ha nem adnak inkább menj el. Ha elmész akkor azt a visszajelzést adod, hogy nem lehet méltánytalanul eljárni. Ha maradsz akkor meg arra kapnak visszajelzést, hogy azt csinálnak amit csak akarnak az emberekkel
2022. dec. 16. 11:06
 20/22 anonim ***** válasza:
91%
Egy percig nem maradnék. Mondjuk én tudnék váltani, ha akarnék/kellene
2022. dec. 16. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!