Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért azoknak kell TB-t...

Miért azoknak kell TB-t fizetni akik munkanélküliek? Nem az lenne a logikus ha, nekik járna valami kedvezmény?

Figyelt kérdés
Életemben először vagyok munkanélküli. Hiába keresek már hónapok óta munkát, vagy meg se keresnek, vagy elutasítanak. Közben persze a megemelkedett árak mellett kopik a pénzem ÉS akkor még a TB-t is fizessem ami januártól több mint 1000 Ft-tal emelkedik. Mégis ezt hogyan?? Honnan szüljek ennek a csodálatos államnak pénzt TB-re mikor nem vesznek fel sehova?? Csak én nem látom ebben a logikát?
2022. dec. 10. 19:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%
9es, azért ebben ne legyél olyan biztos. Nem tudom, a kérdező az ország mely részén lakik, de össze sem lehet hasonlítani egy kis zsákfalut egy nagyvárossal. Egy kis Isten háta mögötti faluban, ahol pocsék a tönegközlekedés, szerinted mennyi lehetőség van?
2022. dec. 10. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:
#3- ez azért nem feltétlen van így minden esetben.
2022. dec. 10. 21:07
 13/18 anonim ***** válasza:
5: a 42-ből 24 megy az orvosi ellátásra, tehát az felel meg a eü szolg járuléknak. A többi 18-ból lesz táppénz, CSED, GYED (ez munkanélkülinek ugye nem jár).
2022. dec. 10. 21:23
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező: sajnálom a helyzetedet, de gondolj bele, hogy sok olyan munkanélküli van, aki azért nem dolgozik, mert nincs rászorulva. Eltartják, eltartatják magukat vagy éppen dolgoznak csak feketén. Képzeld el, hogyha ezek a "munkanélküliek" sem fizetnének tb-t, akkor azoktól kellene többet vonni, akik bejelentett munkából kapnak fizetést.
2022. dec. 10. 21:29
 15/18 anonim ***** válasza:

6: őszintén nem tudom, számomra a 18,5% volt csak meg, ezt a 7-et csak guglizással találtam most, mert gyanús volt, hogy ez az összeg nem ugyanaz, mint a munkanélküliek által fizetendő 8000 Ft.

13: köszönöm a javítást!

2022. dec. 10. 22:00
 16/18 anonim ***** válasza:
... miért kell fizetni, ha sosem vagyok beteg, a cigire telik, piára telik, az egészségre minek költeni?
2022. dec. 10. 22:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

18,5 % társadalombiztosítási járuléknak nevezett közterhet vonnak a munkabérből. Míg össze nem vonták egy név alá, addig a következőket tartalmazta:

- 10 % nyugdíjalapba megy (későbbi nyugellátást alapozza meg)

- 1,5 % munkaerő-piaci járulék (későbbi álláskeresési járadékra jogosultságot alapozza meg)

- 3 % pénzbeli egészségbiztosítási járulék (táppénz, CSED, GYED stb. ellátás)

- 4 % természetbeni egészségbiztosítási járulék (egészségügyi ellátás, mint orvos, kórház, gyógyszer, gyógyászati segédeszközök, stb.)

Annak, akinek havi fix összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie saját zsebből, azzal a 4 %-os természetbeni ellátásokat "váltja ki" kötelező jelleggel, így csak arra lesz jogosult, másra nem.

Tehát orvosi ellátásra.

2022. dec. 11. 08:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Valamiből csak telefonozol, netezel. Amúgy minden (!) munkát el kell vállalni, közben meg lehet keresgélni jobb helyekwt. Ez a minimum.

Örülj, hogy ez is van.

2022. dec. 14. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!