Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kötelezhetnek-e ilyen esetben...

Kötelezhetnek-e ilyen esetben a határon az (adó) tartozás megfizetésére és amennyiben ez nem teljesül, megtagadhatják-e az országba való belépést?

Figyelt kérdés
Röviden a történet: Angliában élek, magyar állampolgár vagyok. Magyarországi diákhitel tartozásom van és most kaptam arról levelet, hogy ha nem fizetem be a hátralékot akkor a szerződés felbontásra kerül, a teljes összes befizetése és esedékessé válik, ha ez nem történik meg megy a végrehajtóhoz. Nem áll módomban befizetni a hátralékot és a teljes összeget sem fogom tudni hirtelen előrántani. Apám szerint, mivel Anglia már nem uniós tagország, a magyar határon kötelezhetnek a tartozás megfizetésére (ez adótartozásnak minősül) ha majd újra Magyarországra megyek. Ez igaz? Nem találtam erről semmit, kerestem. Köszönöm előre is!
2022. dec. 4. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vasfüggöny korát éljük. Kötelezhetnek a megfizetésre, letilthatják a béredből és hasonlók, de a határon nem fognak megállítani emiatt.
2022. dec. 4. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Én azt is eltudom képzelni hogy letartoztatnak miatt. Németországba utaztam személyszállitó kisbusszal. Az egyik utas felhalmozot egy szépkis tartozást büntetésekből pár éve. (Ittas vezetés, gyorshajtás stb) Közuti ellenörzésnél észrevették és volt két választása. Azonnal fizet vagy letartoztatják. Mivel az évek alat kamatokkal sikerült elérnie 5k-6k euro büntetést igy nem utazot tovább velünk. Mondjuk ez Németország volt......
2022. dec. 4. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:

2. Valószínűleg a németeknél is az van, hogyha nem fizetsz ki ilyen bírságokat (ami ugye nem egyenlő az adótartozással), akkor a büntetést átváltoztathatják x napi elzárásra.

Kérdező: 2017-ben volt ilyen, mint amit írsz: [link]

Mostanában már nem olvasni ilyen sztorikat, lehet, hogy már nem csinálják ezt. Amúgy jobban jársz, ha minél előbb összeszeded azt a pénzt, mert ha végrehajtóhoz kerül, akkor sokkal többet kell majd visszafizetned.

2022. dec. 4. 15:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, közben úgy néz ki sikerül összeszedni a pénzt és be is fizetem holnap az a biztos. Ha a határon nem is állítottak volna meg, csak gyűlt volna az összeg és nem mindegy hogy 130 ezret fizetek be egyben vagy 600+ ezret. Meg így a karácsonyi időszakot sem kell végig idegeskedni.
2022. dec. 4. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!