Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Végrehajtónak ha kifizetem a...

Végrehajtónak ha kifizetem a teljes összeget milyen papírt kell kérni tőlük amivel biztosíthatom magam hogy többet ne keressenek?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg kérned sem kell. Az összeg beérkezése után maximum 30 napjuk van arra, hogy elküldjék róla az igazolást.
2022. dec. 1. 08:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Elvileg.. csak nem szeretném ha felszívódnának a pénzzel.. telefonon, személyesen elérni nem tudom őket. Neten sem találni semmit..
2022. dec. 1. 09:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Küldj nekik tértivevényes levelet.
2022. dec. 1. 09:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom megadták a fizetendő összeg mellett, ahova utalni kell.

Ezt megteszed, a megjegyzés rovatba beírod az ügyirat számát (vagy valami azonosítót), elmented a sikeres utalásról a banki visszaigazolást, hozzáfűzöd a felszólításhoz és ennyi.

Ha ezek után újra kérik, elküldöd nekik a fenti dokumentumokat.

2022. dec. 1. 09:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt lehet tudni hogy erre mennyi idő van mielőtt esetleg inkasszóznak?( munkahelyet már felkeresték) A levélben nincs semmi csak hogy hova utaljam a pénzt..
2022. dec. 1. 09:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"Azt lehet tudni hogy erre mennyi idő van mielőtt esetleg inkasszóznak?"

Nincs kötött idő. Amikor a végrehajtó úgy gondolja. Általában ha elég hozzá a bérletiltás, akkor nem ugrik rá a bankszámlára még. Egyébként a végrehajtó azt csinálja, amit a végrehajtás kérő kér tőle. Ha azt kéri a végrehajtást kérő (akinek valójában tartozol), hogy bért tiltson, és bankszámlát is inkasszáljon, akkor a végrehajtó azt fogja csinálni. Nincs mese. Ha azt kéri, hogy a lefoglalt vagyontárgyakat árverésen értékesítse, akkor közben azt is csinálja. Ugyanis a végrehajtást kérő előlegezi meg a végrehajtó várható költségeit.

Ha a végrehajtó által kért összeget elutalod, és nincs további költségigénye, akkor befejeződik az eljárás. Erről kap a végrehajtást kérő, valamint Te is egy értesítést, ugyanúgy, ahogy az "elszámolásról" is. Nem láttam még végrehajtót, aki "lelépett" volna bárki pénzével.

Azt azért néz meg, hogy biztosan végrehajtó keres, nehogy valami átverés áldozata legyél!!!!

Itt vannak a regisztrált és valós végrehajtók nyilvántartva (aki itt szerepel, az hivatalosan is a bíróság égisze alatt tevékenykedik és jogosult végrehajtási eljárást lefolytatni):

[link]

2022. dec. 1. 17:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) végül ügyvédhez fordultam inkább
2022. dec. 2. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!