Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Keszthelyen vagy Budapesten...

Keszthelyen vagy Budapesten nagyobb a szegénység?

Figyelt kérdés

2022. nov. 29. 17:30
A kérdező szavazást indított:
Keszthelyen
Budapesten
24 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:
Arányilag gondoltam.
2022. nov. 29. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

Vég nélkül tudnám sorolni a budapesti nyomor- vagy aközeli negyedeket, Hungária körút környéke, Pongrácz út, Hősök utca, Zuglóban a Kerepesi út egyik oldala, Kőbánya-alsó... és ez is csak egy szelete a városnak. Még a budai oldalon is vannak ilyen helyek, Nagytétényi vagy Kelenföld egyes részein. Az ott lakók BUDAPESTIEK, Budapesten van vagy nincs munkájuk, ott próbálnak megélni stb.

Szállj föl az egyes vagy a hármas villamosra.

Sétálgass a Népligetben.

Egyszer ne csak végigrohanj a Keleti aluljáróban hanem nézd meg az arcokat és ami rájuk van írva...

Ha bátor vagy, menj be egy mellékutcába...

Budapest nem csak a menő munkahelyekről, meg a menő környékekről szól. Ott leginkább vidékiek dolgoznak. Vagy olyan vidékről jött "pestiek" akik az első adandó alkalommal lelépnek az agglomerációba. Ahol a menő környekek java is található. Solymár vagy Telki nem Budapest, közigazgatásilag semmiképp.

Mindez persze szubjektív, "csak" néhány budapesti év van mögötte.

Keszthelyen én nem láttam hasonlót, de mesélhetsz róla, érdekelne. Azt tudok, hogy Zalában is vannak lepukkant helyek.

2022. dec. 2. 11:36
 3/9 anonim ***** válasza:
16%

*Hős

*Nagytétény

*tudom

Hülye autokorrekt.

2022. dec. 2. 11:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten..

Kőbánya (kada utca, Gitár utca) Csepel egyes részei, pl: "háros"

Pesterzsébet (Torontál, Szabadkai, Soroksári út stb)..

2023. jan. 10. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
De pl budapesten: a Keletinél is a verseny utca, hegedűs gyula utca környéke kész gettó..
2023. jan. 10. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bp: 6 kerület Szondi utca, szív utca, 8 ker szigony utca, orczy környéke, meg kb végig le a kilencbe is egész a körútig.
2023. jan. 10. 11:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Sétálgass a Népligetben.

Egyszer ne csak végigrohanj a Keleti aluljáróban hanem nézd meg az arcokat és ami rájuk van írva...

Ha bátor vagy, menj be egy mellékutcába...

Budapest nem csak a menő munkahelyekről, meg a menő környékekről szól. Ott leginkább vidékiek dolgoznak. Vagy olyan vidékről jött "pestiek" akik az első adandó alkalommal lelépnek az agglomerációba. Ahol a menő környekek java is található. Solymár vagy Telki nem Budapest, közigazgatásilag semmiképp."

Kicsit felvilágosítalak...

Bp-n azért látod ezt, mert egyrészt itt rakja le a csöviket a vonat, it vanak a melegedők, a népkonyhák, bármelyik plázába, vagy benzinkúton kap egy kv-t és akkor már jogosult a wc használatra is! Szóval vígan megélnek, mert mg az utca átlaghőmérséklete is 5-7 fokkal magasabb budapesten télen a sok aszfalt, a sűrű épületek, meg a csatornarendszer miatt mint vidéken...

Szóval eszük ágában sincs vidékre menni, hanem ide gyűlnek, mert a mentő is előbb összeszedi őket ha baj van mint vidéken ahol ritkább a forgalom az utcákon. Itt előbb kap közmunkát is, vagy dugják be a fogdába / kijózanítóba stb.

A másik fele meg a kormányzati rendszer, itt a kerületek miatt az önkormányzatok, a rendőrségek egymás mellett egymás szájába vannak.

Sokkal több a közpénz, sokkal több az esély a korrupcióra, vay a tisztességtelen, de "visszautasíthatatlan" ajánlatokra.

Mondom neked ezt 10 évnyi budapestiként, hogy olyat is ismertem öregasszonyt akinek a Ferenciek terén volt lakása (régi tanácsi lakást megvette/ kifizette évtizedek alatt), de mive csak 8 elemi iskolája volt nyugdijjasként kénytelen volt koldulni az aluljáróban, mivel nem akart szobatársat tartani, se kétes ügyletekbe keveredni eltartási szerződéssel, hogy aztán "csuriék" véletlenül lelökjék a lépcsőn.

Szóval 40 ezer volt a nyugdíja, 30 ezer meg a gyógyszere, nem nagyon volt választása, napi 2-3 óra az aluléjáróban és volt miből enni, meg számlát fizetni! Ilyenek is vannak.

2023. jan. 10. 11:18
 8/9 NTBS ***** válasza:
49%
Inkább Budapest.
2023. jan. 10. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es, ebben nem tudom mi a "felvilágosítás", szerintem ugyanazt mondjuk :)

Az egész elcseszett "hajléktalanügy" megérne egy külön beszélgetést de én Tarlósnál jobban nem bonyolítanám. Amit lehet (aluljárók stb.) bezárni, befalazni, padokat nem lerakni inkább fölszedni, új vasútállomást csak váróterem nélkül, villamosmegállót csak pad nélkül stb építeni, aki mégis oda megy azt meg sz***á bírságolni, a támogatóival együtt.

Akkor talán hazamegy csöveskedni oda ahonnan jött :)

Üdv, 1-es voltam.

2023. jan. 10. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!