Szépkártya visszafizetése?
Figyelt kérdés
Év elején megkaptam a szépkártyámra az éves összeget. Júniusban kiderült babát várok. Februárra vagyok kiírva. Terveimben úgy szerepelt ,hogy december végéig dolgozom. Sajnos november közepén egészségügyi probléma miatt azonnal veszélyeztetett terhességi táppénzre vettek. Szülésig már nem is dolgozhatok. Tegnap hívtak a munkahelyről, hogy mivel 30 napot meghaladóan vagyok táppénzen, így vissza kell fizetnem 57000ftot.Vagy a szépkártyámról vonják le( nekem már nincs a szépkártyámon ) vagy a táppénzemből. Ilyent én még nem hallottam. Tehetnek ilyent?2022. nov. 24. 12:32
1/6 A kérdező kommentje:
Annyi még hogy állományban vagyok még mindig , csak táppénzen
2022. nov. 24. 12:34
2/6 anonim válasza:
Igen, ha a cég cafeteria szabályzatában szerepel, hogy ilyen esetben vissza kell fizetned, akkor teljesen jogos. Ha év elején megkaptad az egész éves összeget, akkor annak egy része jogtalan, mert nem dolgozol már év végén. Nem mondom, hogy korrekt, de jogszerű.
3/6 Nemzeti konzervatív válasza:
Nem lehet csak gyerektartást a táppénzből.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! 😊
2022. nov. 24. 12:40
5/6 anonim válasza:
Mivel a cafeteria nem kötelező, csak adható elem, így természetesen jogszerű az ilyen. Nem igazán fair, hiszen nem kiléptél, csak szülni fogsz, de attól még jogszerű.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon köszönöm! 😊
2022. nov. 24. 15:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!