Bank kiadhat személyhez tartozó számlaszámot?
Szeretnék valakinek utalni, de nem tudom a bankszámlaszámát. Mivel meglepetés lenne, így nem opció, hogy megkérdezem. Eddig két embert kérdeztem, de ők sem tudják sajnos.
Családtagról van szó.
Ha az adatait megadom a banknál, vajon kiadják a számlaszámát, vagy ilyen opció nincs?
Elvileg a számlaszámmal nem sok mindent lehet kezdeni, csak utalni rá pénzt.
De ha bemégy a bankodba és megmondod, hogy X személynek akarsz küldeni pénzt, ök át tudják utalni anélkül, hogy neked megadnák a számlaszámot
"De ha bemégy a bankodba és megmondod, hogy X személynek akarsz küldeni pénzt, ök át tudják utalni anélkül, hogy neked megadnák a számlaszámot"
Ez nem igaz. Ha valaki utalni akar, akkor a számlaszámot az indító félnek kell megadnia. A banki ügyintéző nem indíthat utalást számlaszám megadása nélkül.
Névre nem lehet, gondolj bele, hogy pl.: hány embert hívnak Kiss Jánosnak.
Lehet másodlagos azonosító megadásával utalni, de az csak internetbankon működik, ha a fogadó fél állított be másodlagos azonosítót (e-mail, telefonszám)
Sokkal jobb, ha készpénzben egy borítékban odaadod neki.
Egyébként igen, másodlagos azonosítóval (pl telefonszám) is lehet utalni, de csak akkor, ha az illető hozzákapcsolta a telefonszámát vagy email címét a számlához, amit az emberek <1%-a szokott megtenni.
Sajnos pár ezer km miatt nincs lehetőség KP-ra.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, megkérdezem a banknál.
Nekem az is jó lenne, ha nem adják ki a sz.számot, de megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!