Árulja már el valaki, hogy 2022-ben miért tart ott a magyar bankrendszer, hogy a cégek tetszőleges összeget levonhatnak az ügyfeleiktől! És ezt hívják biztonságos fizetésnek???
Ha jól értem a helyzetet, a Bubinál ülő informatikusok technikailag minden további nélkül le tudnak szedni a bankszámlámról egy tetszőleges összeget egy tetszőleges időpontban, az OTP meg zokszó nélkül átutalja nekik.
Nem ezen rugózok. Korábban ugyanez a cég több, mint 1000 forintot vont le tőlem, és akkor vissza se utalták volna, ha nem szólok.
Továbbá nem érzem biztonságban a penzem, mert számos helyen megadtam a bankkártyaszámomat, és ezek szerint bármelyikük bármennyit elcsórhat tőlem, és csak a számlám napi figyelésével fogom ezt észrevenni. Pedig a legtöbb helyen az OTP oldalára irányítottak át, szóval csodálom, hogy az OTP ezek ellen a lopások ellen nem tesz semmit, miközben ha külföldre megyek, annyira vigyáznak, hogy néha még magam se tudok fizetni.
Cseréltess bankkártyát és akkor nem kell rettegni.
Amúgy meg csinálj egy revolut vagy wise számlát és ott van tranzakciónként újragenerálódó kártya, amivel nem tudnak levonni tőled pénzt.
Ha mindig újragenerálódik a kártya, akkor semmilyen havi szolgáltatást nem tudok megrendelni.
Ha meg kicserélem a bankkártyát, és újra meg szeretnék egy havi szolgáltatást rendelni, akkor ismét levonhatnak tetszőleges összeget a számlámról.
Ezek szerint a havi szolgáltatások többségéhez nem tartozik biztonságos fizetés, csak azokhoz, ahol banki átutalással végzem a fizetést.
A kártyamegszüntetés nem biztos, hogy elegendő.
Nekem van egy előfizetésem, amit paypal-on keresztül fizetek. A paypalnál nyilvántartott kártyám rég lejárt, új kártyám van. Nem újítottam meg az adatokat. A paypal ennek ellenére továbbra is le tudja vonni, amit a harmadik félnek továbbít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!