Hosszú távú befektetésnek aranyat és ezüstöt hol érdemes vásárolni?
Figyelt kérdés
Kereskedő gondolom nem piaci áron adja. Meg gondolom van áfa is rajta. Vagy tévedek?2022. nov. 20. 21:28
1/6 anonim válasza:
Sehol. Az arany szarra se jo. Ertektartasra meg annyira se. Nyugodtan meg tudod nezni, dollar alapon mennyire szarul tlejesitett az elmult akarhany evben. Csak az incel gyakorisok hiszik hogy van ertelme...
2/6 anonim válasza:
Az aranyon nincs ÁFA, az ezüstön van.
Különben meg az első válaszolónak van igaza.
3/6 anonim válasza:
Nem érdemes vásárolni, hacsak nem ékszerként akarod hordani, mert örömet okoz. Aranyat sokan vésztartaléknak használnak, mertha minden fizetőeszköz elértéktelenedik úgy gondolják, majd arannyal vesznek kenyeret a boltban. Nyerni nem fogsz rajta, állampapir is többet hoz.
4/6 anonim válasza:
Aranyon nincs ÁFA semelyik országban, ezüstön van.
Ezüstöt ezért ott érdemes venni, ahol kevesebb az ÁFA, mint Magyarországon.
Ausztriát tudom, ott 20%.
A többit nem tudom.
Ha megtaláljátok, linkeljétek be ide légyszi!
Aranyat magyarországi aranykereskedésben simán érdemes venni, ki tudod guglizni az árfolyamaikat, van, ahol 5 percenként frissül.
5/6 anonim válasza:
Különben nekem nagyon tetszik az, ha valahol ingyenesen megőrzik, amit vásároltál, ez a szolgáltatás nem mindenhol van, szóval eszerint is szelektálnék.
6/6 anonim válasza:
1: Ott tévedsz, hogy csak USD-árgrafikont néztél.
Azt nem nézted, hogy 5 év alatt 247 Ft volt a mélypont és 445 Ft volt a maximumpont az USD tekintetében.
De ha csak 6 hónapja vettél aranyat és 1,5 hónapja eladtál, akkor kb. 27%-os nyereséged volt a 4,5 hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!