Mennyi kézpénzt szoktál otthon tartani, legyen az forint, euró vagy bármilyen más valuta, és mennyiket szoktad gyakrabban használni?
Figyelt kérdés
Az emberek többsége, inkább kártyával szokott fizetni, de vannak alkalmak amikor a kártyás fizetés nem működik. Én jobban szerettem a kézpénzes fizetést, kártyát ritkán használok.
Én így tanultam a szüleim és nagyszüleimtől, hogy pár százezer forintnak vagy más valutának lenni-e kell otthon.
2022. nov. 12. 20:09
1/7 anonim válasza:
Minimalisat. Valami 100k van valahova elrejtve, de tokom se tudja hol van. 2 hetente az asszony atpakolja a dolgokat...
2/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ezt elírtam.
mennyiket szoktad gyakrabban használni.
2022. nov. 12. 20:41
5/7 anonim válasza:
Én itthon az ágyneműtartóban rejtettem el a tartalékomat, ami 3 millió Ft és az aranyékszereimet. Amióta szegény uram meghalt egyedül élek itt a házban. Bözsi néni voltam Somogyszentimréről a Kossuth utcából.
6/7 anonim válasza:
50 000 Ft körül. Ami kisebb kiadásokra elegendő, amit nem lehet kártyával fizetni, vagy nincs a közelben bankautomata.
7/7 anonim válasza:
Kártyával fizetek amit lehet, de kb. 70-80 000 Ft készpénz mindig van itthon, arra az esetre, ha napokig országos hálózati gondok lennének (áramellátás, telekommunikáció, banki rendszerek lehalnának, vagy valami pár napos univerzális balhé miatt nem férnék a bankszámlán lévő pénzehez). Ma már az ilyeneket nem lehet kizárni. Ha hetekig-hónapokig eltartana, akkor bizony gondban lennék, de akkor a többségünk gondban lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!