Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most érdemes lenne eurót...

Most érdemes lenne eurót váltani ?

Figyelt kérdés

Jelenleg kb 403 Ft körül van 1 euró. Szerintetek várható hogy még erősödni fog a forint vagy 400 alá nem fog menni ? (kb 2 milliót szeretnék váltani és mivel nem vagyok valami nagy gazdasági ember kíváncsi lennék mások véleményére)

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. nov. 4. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztosat szerintem senki se tud. Ha lesz Eus megállapodás, erősödni fog a forint, ha nem lesz, akkor gyengülni és ez csak egy paraméter a sok közül, ami befolyásolni tudja. Én azt mondom, ha az éven szükséged van a pénzre, akkor válts.
2022. nov. 4. 22:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a jelenlegi gazdaságpolitikai irányvonal marad, akkor szerintem hosszútávon gyengülni fog a forint, rövid és középtávon bármi lehet. Ha a magyar gazdaságpolitikának választania kellett a gazdasági növekedés és az árfolyamstabilitás között, akkor eddig mindig a növekedést választotta. Szerintem a jövőben sem lesz ez másképp. Elég csak összehasonlítani az MNB, az ECB vagy a FED inflációs céljait. Az más kérdés, hogy az utóbbi 6 hónapban olyan drasztikusan értékelődött le a forint, hogy itt még lehet tere a további korrekciónak. Ha érkeznek az EU-s pénzek, csökkennek az importnyersanyagárak, alábbhagy a a háború a szomszédban akkor további erősödés is elképzelhető. Ha minden az ellenkezőképpen történik és közben az MNB is kifogy a devizatartalékokból (amit jelenleg is költ), akkor valószínű a további erőteljes forintgyengülés.

Nem tudom milyen célból akarsz váltani, de ha a megtakarításaidról van szó, akkor az is lehet egy megoldás, hogy csak egy részét váltod át. Így amit vesztesz az egyiken, azt megnyered a másikon.

2022. nov. 4. 23:25
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Hosszú távon gondolkodva megéri, mindíg is megérte, ha visszanézed az elmúlt 10 évet például.

Továbbá második érvnek, ha az előző nem volt elég meggyőző, akkor legyen az, hogy a forint előbb omlana össze mint az euro, ráadásul ha ez bekövetkezne akkor szerintem kénytelenek lennének bevezetni az eurót.

Mellékesként jegyeznéám meg csak, hogy a munkaerő piacok alsóbb végein kezd beindulni újra a "borítékos munkabér fizetés", ennyivel is kevesebb pénz áramlik a bankokba...

2022. nov. 11. 13:52
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Egy monetárisan összemolmott országban hogy akarod bevezetni az eurót, mikor még egy stabil gazdaságnak is megerőltető procedúra millió felltétellel? :D
2022. dec. 16. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!