Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2 év szünetet szabad tartani...

2 év szünetet szabad tartani az egyetem előtt?

Figyelt kérdés

Eredeti terveim szerint ezt az évet munkával töltöttem volna és 2023 szeptemberében kezdtem volna az egyetemet gazda infó szakon.

A probléma, hogy elég sok pénzre van szükségem. Eddig össze spóroltam 400 ezret jogosítványra. Következő célom autót venni 600-800 ezer forint körül utána laptop 250 ezerig és telefon 150 ezerig. Laptop és autó az egyetem miatt fog kelleni (tömegközlekedésel nem tudnék bejárni rendesen). Viszont a fizetésem elég karcsú (220 ezer illetve havi 50-et elköltök hobbira).

Így ha mindezeket megvenném nem sok pénzem maradna az egyetemi évekre.

Ilyen esetben okos dolog lenne inkább 2 évet ki hagyni?

2022. nov. 11. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemesebb autó helyett kollégiumra gyűjteni, jóval olcsóbb, meg szerintem ezek egyszerűen nem érnek két évet az életedből.
2022. nov. 11. 14:04
 2/3 anonim ***** válasza:
92%

Ha ezt az utat választod akkor 99%, hogy azok közé fogsz tartozni, akik mindig jövőre kezdik az egyetemet. Egy 600-800 ezes autó minimum 20 éves, abból is a rosszabb fajta, egy vagyont fogsz költeni szervízre, gumira, benzinre, nyilván a maradék pénzed sem spórolod meg az utolsó fillérig, elmegy hol erre, hol arra, munka mellett az egyetemre is nehezebb lesz készülni, fáradt vagy este, majd holnap inkább.

Sok ismerősöm választott különböző okokból ilyen utat, alig páran diplomáztak vért izzadva 28-30 éves koruk után, a többieket elkapta a taposómalom.

2022. nov. 11. 14:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Albérletre vagy kolira gyűjts. Ahogy előttem is írták 600 ezerért pénznyelőt kapsz nem autót. Minden maradék pénzed rámegy, és mindig lesz vmi akadálya, hogy elkezdd a sulit.
2022. nov. 11. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!