Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb egyéni...

Melyik a legjobb egyéni vállalkozási forma?

Figyelt kérdés

Eddig katas voltam és csak havi 50 ezret kellett fizetni plussz a könyvelő díjat.

Átalány adózásban most viszont mivel nekem évi 12 millió a bevételem és 1 millióból a korábbi 50 ezer Ft helyett 374 ezret adót kell fizetni

Amivel semmi probléma nincs csak éppen mínuszba jövök ki és a cég akinek számlázok nem emel nekem díjat

Két opció van: az egyik az hogy megszüntetem, viszont akkor elveszítem a munkamat.

A másik az hogy jobb adózási formát választok, csak nincs ötletem hogy mi lenne a legjobb.

2022. okt. 31. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

Vagy emelsz te árat, vagy keresel másik céget akiknek dolgozhatsz, vagy ha úgyis 1 cégnek dolgozol, akkor akár fel is vehet alkalmazottnak.

Adózásra nincs más opció.

2022. okt. 31. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:
80%
Egyéniként csak a vszja vagy az átalányadó marad. Költséged gondolom nem sok van, így még az átalány mindig olcsóbb.
2022. okt. 31. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:

A harmadik opció, hogy csinálsz egy céget. Én ezt csináltam.

Osztalékként csak 24% adó van, az átalány 38% helyett, és kb a könyvelés ugyanannyi, és lehet költségelni, stb.

2022. nov. 1. 00:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Hogy jön ki átalányra a 38?
2022. nov. 1. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!