Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 18-23 évesek: mennyi spórolt...

18-23 évesek: mennyi spórolt pénzetek van?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül forintban.

2022. okt. 28. 22:06
A kérdező szavazást indított:
1 millió forintnál kevesebb
1 és 2 millió forint között
2 és 3 millió forint között
3 és 4 millió forint között
4 és 5 millió forint között
5 millió forintnál több
36 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

A fizetésem nagy részét félre tudom tenni ami havi olyan 1200 font körül marad. 17 évesen kerültem a céghez mint diák, akkor is kaptam kis pénzt, de 3 éve főállásban dolgozom. Szüleimmel lakom, elvagyok, mert anyumék alig vannak itthon. Ingáznak Magyarország- Anglia között. Vagy nyaralgatnak. A rezsit, mindent ők állnak, nekem csak annyi költségem van amit magamra akarok költeni. Spórolok, mert házat akarok venni.

23/F

2022. okt. 28. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
39%
Jaj Balázska megint bilibe lóg a kezed?
2022. okt. 28. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:
17%

Simán lehetséges, én 450000-et keresek nettóban havonta, ebből 60-70 megy el a megélhetésre (diákként koliban lakva, de különösebben nem spórolok). A maradékot befektetem, egy elég szép portfóliót sikerült kiépíteni így egyetem végére, ami kb 8.5 millát ér jelenleg de nem fogom pontosan kiszámolni csak a válasz kedvéért, mert elég diverzifikált.

22 vagyok egyébként

2022. okt. 29. 07:58
 4/8 anonim válasza:
73%

Én 350.000Ft körül keresek, attól függ, hogy mennyi bónusz pénzt kapok a cégtől.

Nagyjából, havi 100.000Ft az amit el tudok tenni, de van, hogy 50.000Ft van, hogy 150.000Ft.

A költésem mértékétől függ az adott hónapban.

23 éves srác vagyok, és a délelőtti 8 órás meló mellett, délután majdnem minden nap edzésen vagyok.

Hétvégente edzőtábor, vagy verseny. Vagy valamien rendezvény.

2022. okt. 29. 08:12
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Már 25 vagyok, 23 évesen olyan 1,5-2 millió forintom volt, de akkor egyetemre jártam még, tehát nem dolgoztam főállásban.
2022. okt. 29. 08:39
 6/8 NTBS ***** válasza:
Jaj, de jó ezeket a sorokat olvasni. Akkor nektek minden simán megy. Vagy óriási kamu.
2023. jan. 23. 14:23
 7/8 anonim válasza:
55%
4 es válaszoló vagyok, az enyém egyáltalán nem kamu. Simán meg lehet valósítani, csak kitartás és odaadás kell azon a munkahelyen ahol épp dolgozol. És nem szabad bele szarni a munkába.
2023. jan. 23. 15:42
 8/8 anonim ***** válasza:

#6: Mindig szoktam mondani, hogy csak születni nehéz jó helyre, onnan kb. minden megy magától, ha nem cseszi el az ember (de azért már aztán tényleg csak önmagát okolhatja). A pénz a még több pénzhez vándorol.

Ezért is csinálja "okosan" a Fidesz, hogy azoknak ad a közösből a legtöbbet, akiknek amúgy is van, nem a legcsóringerebbeket akarja felzárkóztatni, ami egyrészt feneketlen kút, mert többségük önsorsrontó, vagy minimum a szüleik, akik megcsinálták őt a semmire csóringerként, hogy boldoguljon 0-ról, esetleg még húzzák vagy húznák is őt, ha lenne mit lehúzni róla. Másrészt a mai világban az A.I. hajnalán lassan már az agysebész is kevés lesz, az emberek egyre nagyobb százaléka inkább nyűg.

Minél gazdagabb vagy, annál hajlamosabb vagy önmagadtól is egészségesen élni, mert mint a patkányok a süllyedő hajón, ahogy nő a vagyonod és több mindent tehetsz meg, kimaxolhatod az életet, úgy vagy egyre motiváltabb, hogy tovább élj, mert az élet akkor számodra pozitív, nem negatív. Kevesebbet kell költeni rád.

Minél jómódúbb családban születsz, annál inkább kitaníttatnak meg megfelelő soft skilleket sajátítasz már el a családban való létezésed során, nem az államnak kell költenie az oktatásodra sem.

És minél inkább szűk az ország, mert nagyobb a tőkéd, annál inkább növeled a horizontodat távolabbi országokra, nyelveket ápolsz magadra, akár autodidakta módon, így sokszor akaratlanul is tőkét vagy legalább know-how-t vonzasz be abba a porfészekbe, amiben születtél és az állampolgárságodat adta.

Ehhez képest az átlagjózsi meg átlagmari szimpla megtűrt szavazógéppé silányul. Nagyságrendekkel kevesebb ütőképes prémium emberrel akár mikroállamként jobban prosperál és gazdagabb lehet egy nemzet lásd még Luxemburg, Lichtenstein, Monaco, stb. ellenben cseszheted a népességet, ha selejt, mihaszna hangya, aki semmilyen téren nem hajt hasznot a nemzetnek, se Mozartként, se Ronaldoként, se Karikó Katalinként vagy Teller Edeként, de még csak valami kibeb...ott agysebészként vagy senior csúcs startupper IT-sként sem... Lásd még Kína, India, Fülöp-Szigetek. hiába népes, hiába van tele olyan munkabírású emberekkel, amiktől a tüskékkel üzemelő építőipari segédmunkás is sírva fakadna, ha valójában a nemzetek versenyében egy nagy nulla az ország pont a sok éhes száj miatt, akiknek munkahelyeket kell teremteni meg gondoskodó államot felhúzni rájuk vagy minimum erőszakszervezetet, különben elkanászodva fosztogatnak meg autógumikkal fűtenek meg persze szaporodnak, aztán fáj az uralkodó szíve, hogy ott a sok kis potenciális agysebész és csúcs IT-s palánta pulya, de nyilván töredékéből lesz csak az, a többsége csak eszkalálja az alja-életet generációról-generációra...

febr. 1. 13:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!