A nagy üzletláncok miért nem olvassák el a vevők bejegyzéseit, leveleit?
Az Auchannál a "vásárlók könyvébe" beírtam, hogy szerintem a pékárura is ki kellene terjeszteni a zöldségeknél és gyümölcsöknél alkalmazott előzetes felcímkézést, hogy ne a pénztárnál kelljen ezzel más vevőket feltartani. Azt a választ kaptam, hogy sajnálják, hogy kellemetlenség ért, legközelebb forduljak az áruházvezetőhöz. Azaz el sem olvasták a bejegyzésem.
A DM-ben kérdeztem valamit a pénztárostól, többszöri kérdésemre sem válaszolt. Küldtem egy e-mailt a vevő"szolgálat"-nak, akiktől azt a választ kaptam, hogy forduljak a kérdésemmel a pénztároshoz. Visszaírtam, hogy nem válaszolt. Erre elnézést kértek, de a kért tájékoztatást továbbra sem adták meg.
Kis üzlet is van ilyen. Vevő ír hat oldalnyi (!) panaszáradatot, ami ugyan jogos volt, de mégsem. Az egyik kolléga hanglejtése nem tetszett neki.
A főnök intézkedése: a vásárlót az üzletből kitiltottam.
Tessék! :-)
Ez csak az én feltételezésem, de valószínűleg azért, mert 99%-ban olyan ostoba proletárok írják, akiknek semmi fogalma nincs az egész belső működésről, és a lelátóról tudnak csak nagyon hangosan okoskodni.
Vegyük példának a zöldség gyümölcsös esetet.
Tetszeni fog a vevőnek, ha a zöldség gyümölcs árába pluszba beépül annak a dolgozónak költsége, aki felcimkézi?
Dehogy is, vért és epét habzó szájjal fog őrjöngeni a hitvány proletár, hogy mi az hogy megint árat emeltek.
Sajnos törvény kötelezi őket, hogy foglalkozzanak vele. A marhaságokkal is. A kérdező problémái még tűrhetőek.
Ugyan nem vásárlók könyve, de online vélemények termékek alatt. Azaz le írhatja a vevő, hogy amit vett, azzal mennyire elégedett.
Kétszemélyes kávéfőző: szart sem ér. Nem lehet vele hat adagot főzni.
Egy másik: nem köszönt a futás.
Rengeteg marhaság van, és nem mindegyiknél süt, hogy az.
Csomagolják össze a pékárut. Van, ahol megteszik. Sőt olyan is, ahol eleve úgy szállítják. Az Auchannál is van sok ilyen termék. Nem mindenki szereti. Kapacitás sincs arra, hogy ott helyben valaki ezzel foglalkozzon.
A pénztáros meg nem információs pult. Nem feladata a kedves vevővel beszélgetni.
#3 Honnan tudod, hogy a DM-ben mit kérdezte?
#4 A felcímkézést a vevő végzi.
#5 Egy dolog a tájékoztatás, más a beszélgetés. Egyébként a kérdéshez fűzött megjegyzésbe beírtam, hogy a vevőszolgálat sem válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!