Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes csalás áldozata...

Internetes csalás áldozata lettem?

Figyelt kérdés
Szeptemberbe beszélgettem egy lánnyal akit még soha nem láttam, és elmesélte nekem hogy műteni kell mert beteg(méhnyakrák). A lényeg hogy pénzt kért és azóta is azt látom hogy konditerembe jár, bulizni, baràtokkal szórakozni, dolgozni, tetoválást csináltatni. Azt is elmondta hogy lemondta a műtétet mert cirkusz van az exével, és nem tudja mikor lesz műtét. Próbáltam kamu profilon "csabdába" csalni de nem jött össze és a kérdés az is lenne hogy kamu profilért mit kapok én, illetve a lány milyen büntetést kapna ha feljelenteném? Ismim szerint meg kell tennem a feljelentést mert hazudik, mert szerinte méhnyakrákkal nem tudna bulizni, edzeni és nem mondhatná le stb. Azt mondta a lány hogy hullik a haja de kapott rá hormon gyógyszert és az segít, és a fodrászba tudnám-e segíteni ha arról van szó. Igaza van ismimnek hogy menjek be a rendőrségre? Szóval mik lennének a büntetések, és hogyan zajlik egy ilyen eljárás? Mit lehet csinálni és mit nem lehet méhnyakrákos megbetegedés alatt csinálni? Elég bizonyíték az amit írt és hogy utaltam pénzt?
2022. okt. 24. 23:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
78%
rákra répát?
2022. okt. 25. 09:26
 12/12 anonim ***** válasza:
65%

Van, aki folytatja az addigi életét, van, aki akkor kezdi el élvezni az életet és olyanokat is csinálni, amit addig nem - akár őrültségeket is -, amikor megtudja, hogy halálos beteg. Minél boldogabb akar lenni, amíg még bírja.

A rák nem olyan betegség, hogy rögtön minden erejét veszti, üvölt a fájdalomtól, lebénul, meghal, amikor kialakul, vagy közli az orvos. Akkor sem, ha „ismid” szerint a méhnyakrák ilyen.

Van, aki visszautasítja a kezelést, és hónapokig él érdemi tünetek mutatkozása nélkül. Náluk sincsenek kemoterápiás kezelési mellékhatások.

És kemoterápiás kezelés esetén sem 100%-ban történik meg a hajhullás, és van, akinél csak idővel kezdődik. Vannak, akiknél használnak olyan szerek, amiket az orvostudomány nem ismer el.

Kamu profilért mit kapnál? Hatóság akkor foglalkozna vele, ha valamilyen bűncselekményre használtad volna, pl. pénz csaltál volna ki idegenektől. Ha kiderül a szolgáltató számára, akkor törlik.

Nem tudom, mi zavar jobban, hogy nem lett hálás neked, vagy hogy nem haldoklik. Azt nehéz lesz megindokolnod, hogy egy frissen megismert idegennek miért adtál könnyen pénzt, pláne szerződés nélkül.

Természetesen módod van arra, hogy jogi útra tereld a dolgot, de ahogy írták, nem lesz könnyű nyerned. Nem valószínű, hogy hatóság okot talál arra, hogy hivatalból indítson eljárást. Ha polgári peres eljárást kezdeményezel, annak költségei lesznek számodra. És ha nyersz is, ki tudja, hogy visszaszerezhető-e pénz; megvan-e, van-e miből behajtani?

Persze, ha az „ismid” hathatósan segít…

2022. okt. 25. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!