Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes csalás áldozata...

Internetes csalás áldozata lettem, segítség?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy cipőt a pumaboltmagyarorszag.com -ról, levettek 10.000-el többet és igazoló emailt se kaptam. Az oldalon semmi telefonszám nincsen, viszont az adataimat is megadtam. Rettegek, hogy most mi lesz. A bankunkkal már folyik az intézkedés, de félek hogy eljönnek, elrabolnak, stb..

2022. aug. 14. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, tuti elrabolnak….
2022. aug. 14. 17:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Most már sajnos egészen biztos hogy pumacipőt készítenek a bőrödből. :( Nem tehetsz semmit. Készíts be a zsebeidbe egy pár cipőfűzőt.
2022. aug. 14. 17:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Már a domain név is több, mint gyanús.

Kártyát letiltod és lenyeled a 10 ezret, mint tanulópénz.

2022. aug. 14. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3, szerintem az nem 10k, hanem jóval több, x összeget fizetett +10kval többet levettek

Amúgy gőzöm nincs ilyen oldalaknak hogy lehet bedőlni, ordít róla, hogy kamu

2022. aug. 14. 20:00
 5/7 Fsms ***** válasza:
100%
Fehér galléros bűnöző nem fog elrabolni.
2022. aug. 14. 22:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Márkás terméket vagy a cég hivatalos oldaláról, vagy pedig megbízható webáruházból rendelj. ".com"-ra végződő és "idétlen" magyar nevű weboldalak eleve gyanúsak.

Használd az árukeresőt. Nem írom be a linket, mert a moderátor törölni fogja a hozzászólásom, de a honlapja is rém egyszerű és mobilos app is van hozzá. Ott figyeld a webáruházak értékeléseit és az ismertebbektől rendelj csak.

Ne legyenek illúzióid, semmi sincs ingyen. Gyanúsan olcsó márkás termék vagy - A KÉPEK ELLENÉRE IS - hamisítvány, vagy szimplán pénzlehúzás. Minden normális webáruháznál van kapcsolat, elérhetőség, etc. fül, ahol a cég levelezési címe, telefonszáma, ügyfélszolgálatos e-mail címe le van írva. Ahol ilyen nincs, azt kerülni kell, mint vámpír a fokhagymát.

2022. szept. 5. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:

" A bankunkkal már folyik az intézkedés, de félek hogy eljönnek, elrabolnak, stb.."

Szerinted még hány százan rendeltek arról az oldalról? Mellesleg már ilyen címet nem is találok, valószínűleg leszedették, vagy a tulaj szedte le. Nem te lehetsz az első, aki a pénzét kéri vissza, de biztosan voltak olyanok, akik nem tettek semmit, úgymond a bűnöző zsebe hízott valamennyit.

Legyen ez tanulópénz, csak megbízható helyről rendelj, még ha többe is kerül.

2022. szept. 5. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!