Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 5 éve nem beszéltem angolul....

5 éve nem beszéltem angolul. Megéri így is jelentkezni nagyobb cégekhez, találhatok jobb állást fejlesztőként?

Figyelt kérdés

Szakmailag megvan szerintem, ami kell, a baj az angollal van. Írásban egész jól kommunikálok, mert ott át tudom gondolni, le tudom ellenőrizni, de szóban hamar megakadok, idegességemben pedig amatőr hibákat vétek. Az elmúlt 5 évben magyar projekteken voltam, még multinál is kifogtam azokat a csapatokat, ahol egy külföldi kolléga sem volt, így szinte soha nem kellett megszólalnom angolul.

A mostani munkahelyemen úgy érzem, nincs jövőm és nem becsülnek, szeretnék váltani a következő egy évben (legszívesebben azonnal), de félek, hogy a nyelvtudásommal csak elkaszálnám magam az interjún. Több ismerősöm is vigasztalt már azzal, hogy néhány kollégájuk nálam sokkal rosszabb angolból, mégis boldogulnak vele. Meg sok helyre úgy vettek fel embereket, hogy nem is kellett angolul beszélniük, maximum valami írásbeli tesztet töltettek ki. Nem tudom mennyire gyakori.

Nyitott vagyok a tanulásra, gondoltam arra is, hogy előbb összeszedem magam angolból, de azért havi 60-70 ezrem nincs egy nyelvtanárra aki intenzíven felkészít, kevesebb alkalommal meg nem tudom, meddig tartana. Munka alatt ha bele lennék "kényszerítve", szerintem gyorsan belejönnék, de ahhoz fel is kellene venni egy ilyen helyre.

Túlzás lenne azt mondani, hogy nem tudok angolul, de messze vagyok a fluent englishtől, amit szinte minden hirdetésben látok a szempontok között. Érdemes így megpróbálnom?

2022. okt. 22. 09:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Jelentkezhetsz nyugodtan, max nem vesznek fel.
2022. okt. 22. 09:44
 2/4 anonim ***** válasza:
A fejlesztők között kevés a fluent english, aki az, már nem itthonra dolgozik.
2022. okt. 22. 09:46
 3/4 krwkco ***** válasza:

Megteheted, hogy elmész az interjúra és elmondod, hogy beszédben nem vagy jó. Ha nem kell külföldi kollégákkal vagy ügyfelekkel beszélgetni, akkor ez elfogadható lehet.

Kérhetsz egy angol szakmai szöveget és elmondod magyarul, hogy mi áll benne. Ha ez elég a munkához és amúgy kellesz nekik, akkor ez beválhat.

2022. okt. 22. 17:22
 4/4 anonim ***** válasza:

5 perc angol

[link]

2022. okt. 23. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!