Ha a feleségemék cégének irodájában egy helyiségben dolgozom a saját vállalkozásomban, akkor kerülhetnek ők gondba egy munkaügyi ellenőrzés során?
A feleségem családja egy nagy irodát bérel, én meg beülhetek egy felesleges helyiségbe, csinálhatom a saját kis kft-m dolgait.
Lehet-e abból gond, hogy bejön két munkaügyi ellenőr és én ott ülök, mint idegen, amiből feltételezhető, hogy be nem jelentett alkalmazott vagyok?
Lehet
Írjatok egy szerződést 1 forintról!
Jelentsd be székhelynek vagy telephelynek.
Férjem is egy ismerős asztalosnál csinl meg néha maszek munkát, bejelentette, joga van ott lenni.
Valószínűleg minden ország szabályozása nagyjából hasonlóan kezeli. A különbségek a részletszabályokból adódnak, viszont ezek kellően nagy problémát okozhatnak. Nem mindegy, hogy egy országban csak ejnye-bejnye vagy fejbelövés jár valamiért.
Nyilván ennyire nem drámai a helyzet, de tényleg nem mindegy, hogy az adott ország mennyire és hogyan szabályozza ezeket a dolgokat. Pl. Ha az USA-ban vagy, munkavállalási engedély nélkül nem is végezhetsz semmilyen munkát.
Mivel Lengyelország EU tag, magasabb szintű a jogharmonizáció, de hogy ők pontosan milyen formában fogadnák el ennek a helyzetnek a dokumentálását, annak a helyi szabályozásban célszerű utánajárni.
Kérdezz meg róla egy lengyel könyvelőt, biztosan meg tudja mondani, hogy tudod ezt a helyzetet legálisan rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!