Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha nem tudnak és...

Mit tehetek ha nem tudnak és akarnak végkielegítést fizetni? Megszűnik a munkahelyem. Mire figyeljek? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2022. okt. 13. 13:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem írok. És? Mindenki csak ezt fújja!
2022. okt. 13. 15:17
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

Hát bakker, akkor menj el munkaügyi ügyvédhez, ha nem vagy elégedett az ingyen kapott tanácsokkal.

Eszem megáll! :(

2022. okt. 13. 15:21
 13/21 A kérdező kommentje:
:D
2022. okt. 13. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

"Mit tehetek ha nem tudnak és akarnak végkielegítést fizetni?"

Olyan nincs, hogy nem akarnak, ha jogosult vagy rá.

A "nem tudnak" pedig egy más dolog. Abban az esetben tartozik Neked a munkáltató, tehát Te hitelezői pozícióba kerülsz velük szemben.

"Megszűnik a munkahelyem. Mire figyeljek? Mit csináljak?"

Ha a munkahely megszűnik, akkor ez vagy végelszámolással történik, vagy felszámolással.

Végelszámolás csak akkor jöhet szóba, ha a cég fizetőképes. Ha fizetőképes, akkor olyan opció nincs, hogy nem tud fizetni végkielégítést.

Felszámolás akkor indul egy cég ellen, ha fizetésképtelen. A felszámolási eljárást mind a cég maga ellen, mind bármelyik hitelező elindíthatja a cég ellen (Te is). Bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Például ezer forint tartozásért nem számolnak fel egy egész céget, azt más úton kezdik behajtani. Tehát van egy minimális tőketartozás, amire indítható.

A felszámolási eljárás során a felszámoló biztos első körben a volt és mostani dolgozóknak járó béreket, egyéb juttatásokat fogja kifizetni. Ha egyébként a cégnek nincs annyi vagyona, hogy az fedezetet nyújtson a dolgozói követelésekre, akkor a bérgarancia terhére fogja azt rendezni a felszámoló biztos. Ez csak idő kérdése.

A felszámolási eljárás velejárója, hogy a felszámoló biztos felmondja sorban azoknak a dolgozóknak a munkaviszonyát, akiknek még a cég nem mondott fel. A felszámolóbiztos a főnök. Onnantól kezdve, hogy Őt a bíróság kijelölte a gazdasági társaság felszámolására, senkinek nincs beleszólása a cég ügymenetébe.

Ez egy türelemjáték a dolgozók és minden más hitelező részéről és mindig figyelemmel kell kísérni a cég felszámolási eljárását, hogy képben legyél.

Tartani kell a kapcsolatot a felszámolóbiztossal.

2022. okt. 13. 17:24
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

14. Riszpekt, hogy ilyen reszletesen leírtad neki. 👍

De ha ezt se érti.

2022. okt. 13. 17:52
 16/21 A kérdező kommentje:

Mi az hogy ezt se? :(

Értettem mindent. Köszönöm szépen. Csak ugye a lényeget nem tudom. Annyit kiderítettem,hogy be kell mennem. 3 igazolatlannal kibaszhatnak velem.

2022. okt. 13. 20:05
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

"Annyit kiderítettem,hogy be kell mennem. "

Ezt ki kellett deríteni?

Amíg munkaviszonyban állsz a munkáltatóval, munkavégzési kötelezettséged van.

Akkor nem kell bemenned dolgozni, ha felment a munkavégzési kötelezettséged alól (írásban), ha szabadságon vagy és persze akkor, amikor keresőképtelen vagy.

Egyébként miért ne mennél?

2022. okt. 14. 17:43
 18/21 A kérdező kommentje:
Mert nincs munkahelyem. Megszűnt. Azt mondta a góré nincs lóvé. 2 napot kért és fizet, adja a papírokat. Csak közben kiderült hogy végkielégítést nem akar adni. Én meg itthon vártam. Meg persze mindenki. Majdnem meglett a 3 nap,hogy nem mentem be. Azt mondja amúgy nyugodtan pereljük. Nem írtam alá a közös megegyezést. Így az ehavi pénzemet se kaptam meg.
2022. okt. 14. 17:51
 19/21 anonim ***** válasza:

"Mert nincs munkahelyem. Megszűnt."

Jaj Istenem! Megőrülök az ilyen félinformációktól. Úgy kell harapófogóval kiszedni a kérdezőkből, hogy most akkor mi is van...

Megszűnt. Hogyan? Fogta magát és megszűnt?

Gazdasági társaság, vagy egyéni vállalkozó volt a munkáltatód? Nem mindegy...

Hagyod, hogy feleslegesen "poffázzon" az ember, aztán mindig csöpögtetsz némi újabb információt, amit sehova nem tudok behelyezni.

Most akkor mi van? Ki foglalkoztatott? Mióta? Hivatalosan, vagy sem? A "góré" kicsoda? A nevét legalább tudod?

Egyáltalán Magyarországról beszélünk?!?!?!?!

2022. okt. 15. 15:57
 20/21 A kérdező kommentje:

Mindent leírtam ahhoz ,hogy lehessen rendesen válaszolni. Olyat is kérdezel amit leírtam ..

A góré a főnök. Vállalkozás. Hivatalosan persze.

2022. okt. 15. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!