Mit tehetek ha nem tudnak és akarnak végkielegítést fizetni? Megszűnik a munkahelyem. Mire figyeljek? Mit csináljak?
Hát bakker, akkor menj el munkaügyi ügyvédhez, ha nem vagy elégedett az ingyen kapott tanácsokkal.
Eszem megáll! :(
"Mit tehetek ha nem tudnak és akarnak végkielegítést fizetni?"
Olyan nincs, hogy nem akarnak, ha jogosult vagy rá.
A "nem tudnak" pedig egy más dolog. Abban az esetben tartozik Neked a munkáltató, tehát Te hitelezői pozícióba kerülsz velük szemben.
"Megszűnik a munkahelyem. Mire figyeljek? Mit csináljak?"
Ha a munkahely megszűnik, akkor ez vagy végelszámolással történik, vagy felszámolással.
Végelszámolás csak akkor jöhet szóba, ha a cég fizetőképes. Ha fizetőképes, akkor olyan opció nincs, hogy nem tud fizetni végkielégítést.
Felszámolás akkor indul egy cég ellen, ha fizetésképtelen. A felszámolási eljárást mind a cég maga ellen, mind bármelyik hitelező elindíthatja a cég ellen (Te is). Bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Például ezer forint tartozásért nem számolnak fel egy egész céget, azt más úton kezdik behajtani. Tehát van egy minimális tőketartozás, amire indítható.
A felszámolási eljárás során a felszámoló biztos első körben a volt és mostani dolgozóknak járó béreket, egyéb juttatásokat fogja kifizetni. Ha egyébként a cégnek nincs annyi vagyona, hogy az fedezetet nyújtson a dolgozói követelésekre, akkor a bérgarancia terhére fogja azt rendezni a felszámoló biztos. Ez csak idő kérdése.
A felszámolási eljárás velejárója, hogy a felszámoló biztos felmondja sorban azoknak a dolgozóknak a munkaviszonyát, akiknek még a cég nem mondott fel. A felszámolóbiztos a főnök. Onnantól kezdve, hogy Őt a bíróság kijelölte a gazdasági társaság felszámolására, senkinek nincs beleszólása a cég ügymenetébe.
Ez egy türelemjáték a dolgozók és minden más hitelező részéről és mindig figyelemmel kell kísérni a cég felszámolási eljárását, hogy képben legyél.
Tartani kell a kapcsolatot a felszámolóbiztossal.
14. Riszpekt, hogy ilyen reszletesen leírtad neki. 👍
De ha ezt se érti.
Mi az hogy ezt se? :(
Értettem mindent. Köszönöm szépen. Csak ugye a lényeget nem tudom. Annyit kiderítettem,hogy be kell mennem. 3 igazolatlannal kibaszhatnak velem.
"Annyit kiderítettem,hogy be kell mennem. "
Ezt ki kellett deríteni?
Amíg munkaviszonyban állsz a munkáltatóval, munkavégzési kötelezettséged van.
Akkor nem kell bemenned dolgozni, ha felment a munkavégzési kötelezettséged alól (írásban), ha szabadságon vagy és persze akkor, amikor keresőképtelen vagy.
Egyébként miért ne mennél?
"Mert nincs munkahelyem. Megszűnt."
Jaj Istenem! Megőrülök az ilyen félinformációktól. Úgy kell harapófogóval kiszedni a kérdezőkből, hogy most akkor mi is van...
Megszűnt. Hogyan? Fogta magát és megszűnt?
Gazdasági társaság, vagy egyéni vállalkozó volt a munkáltatód? Nem mindegy...
Hagyod, hogy feleslegesen "poffázzon" az ember, aztán mindig csöpögtetsz némi újabb információt, amit sehova nem tudok behelyezni.
Most akkor mi van? Ki foglalkoztatott? Mióta? Hivatalosan, vagy sem? A "góré" kicsoda? A nevét legalább tudod?
Egyáltalán Magyarországról beszélünk?!?!?!?!
Mindent leírtam ahhoz ,hogy lehessen rendesen válaszolni. Olyat is kérdezel amit leírtam ..
A góré a főnök. Vállalkozás. Hivatalosan persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!