Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlanközvetítés folyamat...

Ingatlanközvetítés folyamat hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Fele tulajdonos vagyok egy örökölt ingatlanban. A másik fél szeretné eladni a házat, amibe én beleegyeztem, de első körben magánúton keresett vevőt rá. Vevőt nem talált és most azt akarja hogy egyezzek bele közvetítő iroda keresésbe és alkalmazásába.

Milyen szempontok alapján keressek ingatlanközvetítőt és hogy lehet megoldani azt hogy ne találkozzak a másik féllel személyesen? Egy közvetítő megtalálása után szükséges hogy mindkét tulajdonos ott legyen a közvetítői szerződés aláírásakor?

2022. okt. 11. 12:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor nem tudom, hogy mi alapján lehet leszűrni azt, hogy valaki tapasztalt ês lelkiismeretes a munkájában.
2022. okt. 11. 13:10
 12/14 anonim ***** válasza:

11.

A tapasztalatát onnan szűröd le, hogy:

1.: Látod a hírdetéseket amiket felad. Miket ír, milyenek a fotói, milyen árú ingatlanokat árul,...

2.: Elmondja, miket csinál. Banki és jogi ügyintézés. Közművek felmérése. Vevők szűrésének szempontjai. Egyeztetés a másik féllel és annak ügyvédjével. ...

2022. okt. 11. 13:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Ez igen hát ez nagyon sokat számít. A későbbi vitákat is el lehet így kerülni.
2022. okt. 11. 13:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha jó az ingatlanos akkor tudja maximalizálni az eladási árat és sok terhet vesz le a vállatokról, nem kell több tucat (komolytalan) vevővel tárgyalni, esténként hirdetést kezelni, szabadságokat kivenni a mutatásokhoz, amire lehet a vevő el sem megy végül, sorolhatnám.

De utána kell járni, hogy milyen céget és azon belül is kit bíztok meg. Viszont egy jó ingatlanos 99%-ban pénzt tesz az eladó zsebébe és 1%-ban is nullára jön ki a sztori, nincs rajta veszteség.

2022. okt. 16. 17:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!