Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Új személyi számomat hol kell...

Új személyi számomat hol kell mindenképpen bejelenteni vagy megváltoztatni?

Figyelt kérdés

Például az éves Telekomos adategyeztetésnél nem fogja elfogadni az új számot mert a régit jegyezte meg. Továbbá az OTP fióknál is a régi kártyám adatai vannak meg.

Ezeket hogy lehet megváltoztatni? csak lakcím és emailcím változtatásra van lehetőség

Továbbá hol kell még bejelenteni a változást?

2022. okt. 9. 18:06
 1/3 A kérdező kommentje:
Személyi igazolvány számról van szó nyilván, ugyanis lelett cserélve mert a régi lejárt
2022. okt. 9. 18:07
 2/3 anonim ***** válasza:
92%

"Telekomos adategyeztetésnél nem fogja elfogadni az új számot mert a régit jegyezte meg. "

De el fogja fogadni, hiszen az adategyeztetéskor pontosan az a cél, hogy egyezzenek az adatok. Ha bemutatod az új igazolványt, és az országos rendszerben nem az szerepel, no akkor van némi tennivaló.

Nyilván ugyanaz fog szerepelni, mint ami az új igazolványod száma.

Az OTP fiókban egy akármilyen ügyintézés által elkérik a személyit. Leegyeztetik az adatokat. Ha eltér, javítják/módosítják. Én sem rohantam semmiféle új igazolvány adatokkal sehova intézkedni.

2022. okt. 10. 05:53
 3/3 anonim ***** válasza:
92%
Elméletileg mindenhol (bankok, szolgáltatók, bárhol, ahol meg kellett adni) be kellene jelentened pár napon belül. Gyyakorlatilag a lőtéri kutyát sem érdekli, majd a következő ügyintézés alkalmával átíratod. Én tuti nem pocsékolnám az időmet, max ahol lehet, ott emailben jelezném a változást, azt kész.
2022. okt. 10. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!