Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Emelkednek az árak, emelni...

Emelkednek az árak, emelni kellene a fizetéseket is, de nincs rá pénz - mi várható, hogy fog alakulni a dolog? Pl. Állást hirdettem nettó 200-240-ért, de nettó 500-at várnának el, az viszont nem megy... akkor? Csinálom én, az meg munkanélküli lesz?

Figyelt kérdés

Egyszerű irodai kisegítő állást hirdettem, próbaidőre nettó 200, majd állandóra 240-ért, de a jelentkezők közölték, hogy ők nettó min. 400, de inkább 500-at várnának el, mert kevesebből nem tudnak megélni, mert minden drágult (élelmiszer, benzin, rezsi, stb).

Na most nekem mint vállalkozónak szintén minden drágult, tehát nem tudok 260-nál többet adni... akkor most mi lesz? Csinálom egyedül, nem kell alkalmazott, az meg munkanélküli lesz?

Nem vagyok egyedül, több helyen ezt hallom - arra viszont nem látok esélyt, hogy a fizetések nettó 200-ról 500-ra emelkedjenek... lehetetlen!

2022. szept. 27. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Egyszeru, emelj arat te is
2022. szept. 27. 18:28
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

"Csinálom egyedül, nem kell alkalmazott, az meg munkanélküli lesz?"

Pontosan. Beállsz dolgozni vagy beszántod a tetvedék vállalkozásodat, mint ahogy azt minden hasonló bélféregnek csak javasolni tudom, aki a csőd szélén tántorogva próbál valami madarat találni minimálbérért. A jelentkező pedig nem lesz munkanélküli, különben elvállalta volna ennyiért.

2022. szept. 27. 18:35
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem lesz munkanélküli. Elmegy egy raktárba ami megadja neki a bruttó 450e-et + cafetériát + céges buszt.
2022. szept. 27. 18:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Tényleg azt hiszitek, hogy minden életképtelen megkapja az 500 ezret?! Nemzetgazdasági szinten az azt jelentené, hogy ára emelünk, 2000 Ft lesz 1 kg kenyér... a nyugdíjas meg éhen hal, mert a nyugdíja nem fog 130-ról 500-ra emelkedni...
2022. szept. 27. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Már most is 2000 egy kiló kenyér.... 😃
2022. szept. 27. 19:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, szóval nem tudja senki...
2022. szept. 27. 19:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Döbrögi még él?
2022. szept. 27. 19:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Tenyleg 7es mi van vele? Lehet ilyenkor dolog van a mezon es nincs szegenynek ideje? Valamikor most kéne az evi 2 diszno masodik reszletet adja
2022. szept. 28. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!