Emelkednek az árak, emelni kellene a fizetéseket is, de nincs rá pénz - mi várható, hogy fog alakulni a dolog? Pl. Állást hirdettem nettó 200-240-ért, de nettó 500-at várnának el, az viszont nem megy... akkor? Csinálom én, az meg munkanélküli lesz?
Egyszerű irodai kisegítő állást hirdettem, próbaidőre nettó 200, majd állandóra 240-ért, de a jelentkezők közölték, hogy ők nettó min. 400, de inkább 500-at várnának el, mert kevesebből nem tudnak megélni, mert minden drágult (élelmiszer, benzin, rezsi, stb).
Na most nekem mint vállalkozónak szintén minden drágult, tehát nem tudok 260-nál többet adni... akkor most mi lesz? Csinálom egyedül, nem kell alkalmazott, az meg munkanélküli lesz?
Nem vagyok egyedül, több helyen ezt hallom - arra viszont nem látok esélyt, hogy a fizetések nettó 200-ról 500-ra emelkedjenek... lehetetlen!
"Csinálom egyedül, nem kell alkalmazott, az meg munkanélküli lesz?"
Pontosan. Beállsz dolgozni vagy beszántod a tetvedék vállalkozásodat, mint ahogy azt minden hasonló bélféregnek csak javasolni tudom, aki a csőd szélén tántorogva próbál valami madarat találni minimálbérért. A jelentkező pedig nem lesz munkanélküli, különben elvállalta volna ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!